Un nou capítol del duel que ha capitalitzat el bàsquet femení estatal en els dos últims anys: Perfumerías Avenida Salamanca - Spar Citylift Girona. Castellanes i gironines s’enfrontaran en la primera semifinal de la Copa de la Reina el dissabte 6 de febrer (12.00) a Donosti segons el sorteig que s’ha fet aquest migdia a la ciutat vasca. L’altre semifinal enfrontarà les amfitriones, IDK Gipuzkoa contra el Conquero de Huelva (17:00). La final es jugarà l’endemà diumenge a les onze del matí.

La fortuna no ha acompanyat gens a l’Uni en el sorteig perquè el Perfumerías és el gran dominador de la Lliga, només ha perdut un partit, i, a sobre, aquest gener s’ha reforçat notablement amb les incorporacions de la polonesa Ewalina Kobryn i de la nord-americana Alana Beard. Dues jugadores de gran experiència a primer nivell (una a l’Eurolliga i l’altra a la WNBA) que arriben a Salamanca per tapar els buits de la lesionada Vanessa Ble i de Patricia Liston, una aler nord-americana que no estava rendint al nivel esperat. Amb els canvis, el tècnic del Perfumerías Avenida, Alberto Miranda, té a les seves mans una plantilla molt llarga i plena de grans noms: Sílvia Domínguez, Astou Ndour, Gidden, Gemelos, Marginean, Kobryn, Beard…; mentre que l’Uni continua amb el seu complicat procés de reconversió després de la marxa de Chelsea Gray i de la grega Artemis Spanou que no està clar que arribi a temps de jugar la Copa.

Dimecres, després del partit contra el Castors Braine en una victòria que el ratificava en el càrrec, el tècnic de l’Uni, Miguel Ángel Ortega, ja va deixar clar que el seu objectiu ara és ¨guanyar la Copa i per això hem de seguir treballant per adaptar jugadores com Givens i Lucas que porten menys temps amb nosaltres i fer passes endavant en defensa i en atac”. A principi de temporada, l'Uni ja va superar el Perfumerías Avenida en la final del primer títol de la temporada, la Supercopa, en el que va ser la primera gran exhibició de Chelsea Gray a Fontajau.