L'Athletic i el FC?Barcelona reeditaran en els quarts de final de la Copa del Rei la final del 2015, mentre que el Mirandés, únic equip de Segona A que segueix en la competició, s'enfrontarà al Sevilla. El sorteig dels quarts de final celebrat ahir a la Ciutat del Futbol de Las Rozas va deparar una reedició de l'última final de Copa entre l'Athletic Club i el Barcelona. Aquesta final la va guanyar el conjunt català (3-1), però uns mesos després, en la Supercopa d'Espanya, va ser el quadre basc el que es va emportar el títol a doble partit.

L'últim partit oficial que han disputat els dos equips va ser el corresponent a la primera jornada del present campionat de Lliga. En aquest partit, el Barcelona es va imposar amb un gol de l'uruguaià Luis Suárez (0-1), que es troba sancionat per a l'anada, es va endur els tres punts. Curiosament i tal i com va passar contra l'Espanyol en l'eliinatòria de vuitens, el Barça i l'Athletic es veuran les cares tres cops en poc més de deu dies. I és que demà, abans dels dos partits de Copa, blaugranes i bascos s'enfronten en partit de Lliga al Camp Nou (20.30).

Javier Bordas, directiu i responsable del primer equip del Barça, ??va qualificar de «complicada» l'eliminatòria contra l'Athletic , encara que va assegurar que el seu equip, «tal com està ara, té un punt de favorit ».Bordas va recordar però que a la Supercopa que va guanyar l'Athletic, el Barça «també era favorit». «L'Athletic sempre desgasta molt i el que va passar a la Supercopa és un avís que és un gran equip i cal estar en molt bon estat de forma per passar de ronda», va confessar. De la seva banda el tècnic dels bascos Ernesto Valverde va assegurar que tot i que el sorteig els ha deparat «el rival més difícil», el FC Barcelona, ??l'Athletic encara l'encreuament com «un repte» i va recordar el triomf de l'equip blanc en la Supercopa davant el conjunt blaugrana. «No és la primera vegada aquesta temporada que ens enfrontem a ells a doble partit i la tornada al Camp Nou. Aquell resultat va ser favorable a nosaltres i ho intentarem una altra vegada. El més difícil encara», deia. Valverde considerava que «a ells tampoc els hi haurà fet gràcia» l'aparellament que, com va passar a l'estiu, tornarà a enfrontar a Athletic i FC Barcelona tres vegades en només deu dies sumant a aquesta eliminatòria el partit de Lliga que enfrontarà a dos equips demà a Barcelona.

La història juga a favor de Barça. L'Athletic ha caigut eliminat d'aquesta competició en les set últimes eliminatòries a doble partit que l'han enfrontat al conjunt blaugrana, al qual no elimina en el torneig del KO des de la temporada 1959-1960. En aquella ocasió, a quarts de final, el Barça va guanyar a l'anada disputada al Camp Nou per 3-1 (Kubala 2 i Tejada / Koldo Aguirre), però l'Athletic va remuntar una setmana més tard a San Mamés amb un 3-0 materialitzat per José Luis Artetxe, Jesús Garay i Félix Markaida. Les set eliminatòries posteriors es van resoldre a favor de l'equip català: en els vuitens de final de les campanyes 1970-1971, 1989-1990 i 2010-2011, en els quarts de la 1967-1968 i la 1982-1983 i en les semifinals de la 1980-1981 i la 1985-1986.

El Mirandés, amb el Sevilla

L'únic equip de Segona A, el Mirandés ha arribat a quarts de final després d'eliminar en les dues primeres rondes dos rivals de la seva categoria, Osasuna -per alineació indeguda- i Oviedo, i en setzens i vuitens dos de Primera, Màlaga i Deportivo de la Corunya. El conjunt castellà, que en la temporada 2011/2012 va arribar a les semifinals quan jugava a Segona B, buscarà un nou èxit en la competició amb Carlos Terrazas a la banqueta. Per arribar a semifinals, el Mirandés haurà de superar el Sevilla, que va eliminar en el derbi de vuitens el Betis i s'ha il·lusionat amb una competició en la qual no arriba a la final des de 2010. L'eliminatòria entre Sevilla i Mirandés es jugarà primer al Ramón Sánchez Pizjuán i la tornada a Anduva.

L'actual líder de la Lliga BBVA, l'Atlètic de Madrid, s'enfrontarà al Celta de Vigo, cinquè classificat. L'Atlètic de Diego Pablo Simeone, que ha accedit a quarts després d'eliminar el Rayo Vallecano en vuitens, vol tornar a disputar unes semifinals després que la passada campanya el Barcelona l'eliminés a les portes d'aquesta ronda. L'última eliminatòria és la que disputaran el València i el Las Palmas, que no accedia a aquesta ronda des de fa dues dècades. A la temporada 1996/1997, i com a equip de Segona A, Las Palmas va arribar fins a semifinals, cedint llavors per un marcador global de 7-0 contra el ?Barça que entrenava Bobby Robson.