El nou Reial Madrid de Zinedine Zidane ha aprofitat les penúries d'un adversari en estat de depressió i la motivació extra que va impulsar el canvi en la seva banqueta per perllongar el seu idil·li, fer un pas més endavant i alimentar les xifres i el rendiment de la seva terna atacant: Cristiano Ronaldo, Karim Benzema i Gareth Bale, la coneguda BBC.

En plena eufòria, el Reial Madrid ha passat la primera jornada de la segona volta amb una nova golejada (5-1). Una altra tarda plàcida per afermar el trajecte per recórrer del tècnic gal.

Les sensacions que genera el quadre blanc conviden a l'optimisme. El compromís dels jugadors, el treball, i fins i tot l'encert. No obstant això, l'Sporting no ha sigut un equip per calibrar l'estat i l'evolució del quadre blanc. Primer, per la seva situació. En ple declivi, descoratjat, víctima dels seus últims resultats i angoixat per la seva ubicació en els soterranis de la taula.

En segon lloc, perquè amb prou feines li ha donat temps d'assimilar la seva presència en el recinte blanc. Als deu minuts ja tenia tres gols en contra. Una missió impossible i tota una eternitat encara per jugar.

Independentment del que ofereixi el futur Zidane dóna la sensació de tenir les seves idees clares i el grup titular definit. A falta de descobrir la parella de centrals de confiança, condicionada ara per la baixa de Sergio Ramos, l'entrenador gal ha manifestat sense embuts la seva aposta: Dani Carvajal és el seu lateral dret en detriment de Danilo i Isco un fix mentre James espera en la banqueta.

La nova lesió en el soli de la cama dreta de Bale ha sigut el contratemps del partit, ja que galès del seu millor moment de blanc, però poc abans la mitja part s'ha deixat caure al terra, lesionat.

Gareth Bale ha abandonat la gespa després d'haver engrossit els seus nombres i contemplarà el període de baixa amb tretze gols a la motxilla. Tres menys que Cristiano Ronaldo i Karim Benzema.

El francès també ha deixat el camp de forma prematura, a la segona part i amb el turmell dret malmès per un cop rebut de forma fortuïta pel seu company James.

El xoc ha quedat vist per sentència en els primers minuts. Als vuit, un córner botat per l'alemany Toni Kroos a l'esquerra de Pichu Cuéllar l'ha rematat al primer pal el galès. Dos després, una centrada a l'àrea de Benzema l'ha aprofitat, de mitja volea, Cristiano Ronaldo. I al 12, ha sigut l'atacant francès el que, de tisora, ha enviat la pilota al fons de la xarxa a passada de Cristiano.

El quart ha sigut en el 18, en una acció iniciada per Isco, que ha trobat Carvajal per la dreta. El seu centre a l'àrea l'ha finalitzat el portuguès, que ha elevat a setze la seva xifra de gols.

Després d'un període de treva ha arribat el cinquè, una mica abans del descans. Una bona acció individual d'Isco a la mitja lluna ha deixat la pilota per Benzema, que sol davant la porteria ha superat Cuéllar.

La presència de Jesé i James, el substitut de Bale en la represa, ha sigut una altra declaració d'intencions de Zidane, que té clares les seves aspiracions sense obligacions creades ni imposades.

El colombià ha saltat al camp per jugar l'última mitja hora, substituint Isco. Llavors ja no estava sobre la gespa el croat Alen Halilovic, que s'ha quedat al vestuari a la mitja part. Advertit de suspensió, Abelardo ha optat per pensar en partits futurs.

Amb el partit trencat i Benzema ja substituït, el Sporting ha trobat el seu premi en una gran jugada de Jony queha finalitzat Isma López, que ha enviat la pilota a la xarxa per deixar en evidència la defensa blanca. Han sigut els millors minuts de l'equip asturià, despullat de la pressió i beneficiat per la relaxació dels jugadors madridistes. Inservible per evitar la seva cinquena derrota seguida i una situació preocupant.