Un any més per aquestes dates, el pavelló de Fontajau es va omplir amb més de 4.000 persones per veure el 18è Campionat Territorial de Patinatge Artístic en grups de xou, on van participar un total de quinze clubs i vint-i-dos equips, entre els quals el vigent campió del Món, el Club Patinatge Artístic Olot, així com també el Club Patinatge Artístic Girona que en el darrer mundial disputat a Cali (Colòmbia) va aconseguir fer història obtenint per primera vegada en la seva història la medalla de bronze amb la coreografia Fent i desfent. Ahir, tots dos van complir i van posar la primera pedra d'un camí que si res no els ho impedeix els hauria de portar fins a Novara, i és que aquest any el Mundial tindrà lloc a Itàlia.

La competició va arrencar amb el grups xou petits, on el primer lloc va ser per a un CP Llagostera que amb 75,20 punts i la coreografia I tu, quin món vols? va superar el CPA Sarrià (75,60) i el PC Palamós (71,20), que d'aquesta manera s'asseguren participar en el campionat català que es disputarà a finals de mes a Vic. A continuació va ser el torn dels grups xou juvenil, on la victòria va ser per a un CPA Olot que amb Benvinguts al circ i 78,70 punts va superar el CP Bescanó, que va obtenir 79,90 punts amb l'espectacle Fil de llum. El tercer calaix del podi va ser per un CP Celrà que amb la coreografia La clau de l'èxit i 74,40 punts també es va assegurar la seva participació en el campionat català, on els tres primers de cada categoria tenen plaça assegurada, malgrat que en gairebé total probabilitat seran més els equips que hi podran participar. Així es va completar la primera part del campionat, que després del descans va continuar amb el grups de xou quartets, on la victòria va ser per Verona del CP Lloret amb 81,80 punts. El podi en aquesta categoria el van completar, el CP Guixolenc amb Infection i el Fucsia PC amb Catrina.

I finalment el gran atractiu de la tarda. Veure quin dels dos grans favorits, Olot i Girona, s'emportaria el campionat territorial en grups grans. Les noies de la Garrotxa dirigides per Ricard Planiol van revalidar el ?títol. El CPA Olot que ahir va estrenar Treu-me d'aquí, i va ser el millor de la tarda. Amb una puntuació de 94,80 punts va aconseguir pujar en el calaix més alt del podi. L'espectacle va començar amb la megafonia anunciant: "Tinc fred i ningú m'abriga. Crido i ningú m'escolta. Abandonat. Oblidat. Necessito una altra oportunitat. Si us plau... treu-me d'aquí". Un total de 24 ?patinadores van representar la coreografia de l'Olot, que quan va saltar a la pista va ser ovacionat per la seva afició, tot sigui dit la més nombrosa en la tarda d'ahir a Fontajau. Acte seguit, va arribar el torn del CPA Girona, que va estrenar la coreografia Mitjanit. Les de Nuri Soler van voler transmetre que "sota la claror nocturna, un món màgic es desperta". El segon equip del CPA Olot amb Depèn de tu va aconseguir el tercer calaix del podi.