Malgrat que només s'han disputat tres partits del «Top 16», el Barcelona sent la pressió del capritxós calendari i la necessitat de sumar una victòria fora de casa després d'haver perdut dos partits en tres jornades. És cert que els blaugrana han perdut aquests dos partits fora de casa i a pistes molt complicades (Olympiacos, CSKA Moscou), però també és cert que una victòria com a visitant, i a Madrid (20.45, Esport3), els donaria molta confiança en aquest inici europeu. Els blaugrana necessiten un triomf fora de casa per centrar-se, necessiten repetir allò que van aconseguir a Madrid en partit de Lliga per equilibrar el seu balanç en la classificació i respirar una mica més. Fins ara els blaugrana han estat molt vulnerables fora de casa. No van donar la talla a Atenes, on van caure davant l'Olympiacos, i van tenir poques opcions a Moscou, en un partit que es va enredar per l'expulsió de Juan Carlos Navarro. El Barça afrontarà el partit amb la baixa de Carlos Arroyo, que va patir un trencament fibril·lar del soli dret la primera setmana de gener, i es va pronosticar una baixa d'entre tres i quatre setmanes absent de la competició.

Admet el tècnic, Xavi Pascual, que el calendari ha determinat fins ara la sort del seu equip. En un grup tan igualat, guanyar fora de casa és primordial, i és que des de l'inici del «Top 16» només s'han produït tres triomfs d'equips visitants. El Zalguiris Kaunas, el Laboral Kutxa i l'Olympiacos han cedit a la seva pista un partit cadascun; i la resta de partits s'han resolt amb victòries locals. Així ha signat el Reial Madrid els seus dos triomfs (contra el Brose Basket i el Zalguiris Kaunas) i també el Barcelona el seu (contra el Khimki). El tècnic blaugrana va restar importància a una hipotètica derrota del seu equip: «Només pensem en la victòria, però més enllà de la classificació cal mirar on ha jugat cada equip. Si tenim tres derrotes i són a les pistes del Madrid, el CSKA i l'Olympiacos, doncs no són les mateixes que si haguéssim perdut a casa».

Sense Carlos Arroyo

A la direcció, Tomas Satoranski està a bon nivell i l'absència de Carlos Arroyo està sent molt ben coberta per Pau Ribas. Al perímetre Juan Carlos Navarro, Álex Abrines i Brad Oleson tenen el punt de mira ben calibrat, mentre que Stratos Perperoglou ofereix molta intensitat.?Per dins, el paper d'Ante Tomic és clau.