Barcelona-València i Sevilla-Celta seran les dues eliminatòries de semifinals de la Copa del Rei, segons el sorteig celebrat ahir a la Ciutat del Futbol de Las Rozas. Els partits d'anada de les semifinals es disputaran aquest pròxim dimecres, 3 de febrer, i els de tornada dimecres de l'altra setmana (10 de febrer). La final es jugarà el 21 de maig. En el cas del Barça-València, l'anada serà al Camp Nou i la tornada a Mestalla.

El Barcelona disputa la sisena semifinal consecutiva d'un torneig en el qual ha arribat fins a la final quatre vegades els últims cinc anys i que ha conquistat en un total de vint-i-set ocasions. El conjunt català, defensor del títol, ha accedit a aquesta semifinal després d'eliminar en quarts de final a l'Athletic Club de Bilbao, al qual s'havia imposat en l'última final, però amb el qual va perdre en la Supercopa d'Espanya.

Per la seva part, el València es va desfer del Las Palmas en quarts de final i torna a disputar una semifinal quatre anys després, precisament contra el mateix rival, el Barcelona, que el va eliminar el 2012. L'objectiu del conjunt valencianista és superar la ronda fent valer el factor camp en la tornada de l'eliminatòria per accedir a una final que no disputa des del 2008, quan va vèncer al Getafe.

L'altra semifinal la disputaran el Sevilla i el Celta de Vigo, sent l'anada a l'estadi Ramón Sánchez Pizjuán i la tornada a Balaídos. El Sevilla, que es va desfer en quarts del Mirandés, únic equip que quedava de Segona, no arribava a una semifinal des del 2013, quan va caure davant l'Atlètic de Madrid, ja amb Unai Emery a la banqueta. Per arribar a una final que no arriba des del 2010 i guanyar un títol que ha aconseguit en set ocasions, el Sevilla haurà de superar el Celta de Vigo, que ha arribat a semifinals després d'eliminar un dels grans favorits, l'Atlètic de Madrid.

El conjunt gallec, que torna a unes semifinals de la Copa del Rei quinze anys després i per desena vegada en la seva història, espera arribar a una final que no disputa des del 2001, quan va perdre el títol contra el Saragossa a Sevilla.