Tres victòries seguides a la Lliga, l'última ahir a Ferrol, han permès refer les esperances que s'havien dipositat en aquest Spar Citylift Girona i que, després de la derrota contra el Cadí, havien quedat com a mínim en l'aire. L'Uni, sense fer un partit brillant, va sobreviure a Galícia i arribarà a la Copa de la Reina seguint el procés de refundació que vol aplicar Miguel Ángel Ortega, però ara amb l'aval dels resultats. Ahir un parcial de 2-12 al darrer quart va acabar sent determinant per donar el triomf a les gironines, liderades en l'aspecte ofensiu per una Lina Pickciute que als vestidors es va guanyar l'aplaudiment del seu entrenador. "Ha estat molt bé, tant en atac com en defensa".

Segurament no es pot demanar gaire més a un equip que juga dos partits per setmana i que, en ocasions, com en la present, ha de viatjar de Girona a Ekaterinburg, tornar a casa i matinar el mateix dia del partit per desplaçar-se a Ferrol. Agradi o no, l'Uni és el vigent campió de lliga i això fa que en totes les pistes els rivals augmentin un grau la motivació. Siguin de la zona alta o de la baixa. Les gironines van saltar a la pista del pavelló d'Esteiro amb una defensa pressionant a tota la pista que els va donar els primers rèdits al marcador, però de seguida va quedar clar que allà tampoc seria fàcil. No hi ha res senzill per a aquest Uni que, no obstant això, ha millorat una posició a la classificació i ja és tercer, seguint les passes d'un Conquero que ahir va patir a Zamora.

Les locals duien tres victòries consecutives amb les quals pràcticament ja poden donar per fet que el seu objectiu, la permanència, és una realitat. Això les va fer jugar amb desinvoltura i frescor. Hi va haver alternatives al marcador. L'Uni mai el va poder trencar, però tampoc les gallegues, que van tancar el primer parcial quatre punts amunt (18-14) liderades per Ana Suárez.

La qualitat de l'Spar Citylift va sortir de manera definitiva a la segona part. Es va entrar a l'últim parcial amb el partit empatat (43-43) però aleshores, quan semblava que caldria patir fins l'últim sospir, un parcial de 2-10 va propulsar l'equip de Fontajau, i ja no va deixar perdre's l'avantatge. Així la primera escletxa arribava a cinc minuts del final (45-53 després d'una cistella de Migo), s'ampliava amb un tir lliure de Pikciute (47-56) i es mantenia a 2:33 amb el 49-58 que reflectia el marcador. La bona defensa de l'Uni va ser determinant, i va deixar les gallegues clavades molts minuts. Però també els 11 punts de Givens en aquest darrer parcial malgrat l'oposició de Chelsea Davis, una de les millors locals. La feina estava encarrilada i Knezevic i la mateixa Givens es van encarregar de sentenciar-la des de la linia de tirs lliures en els darrers instants.

Amb la victòria l'Uni Girona puja un lloc a la classificació i arribarà a la Copa de la Reina avalat pels resultats: tres victòries seguides a la Lliga Femenina i la sensació que la recomposició que ha reclamat l'entrenador continua, amb alts i baixos, el seu camí. Abans però, com s'encarregava de recordar Miguel Ángel Ortega, l'Spar Citylift Girona acomiadarà l'Eurolliga a Fontajau aquest dimecres contra el Praga, l'actual campió de la competició i que, a més, es presentarà amb l'atractiu de retrobar Marta Xargay. L'Uni no s'atura i a partir de demà arrenca una nova setmana plena de reptes atractius. Ortega sempre ha dit que creu que tot el que ha passat a l'equip aquesta temporada els servirà per créixer. Qui sap si ha arribat el moment de demostrar que, definitivament, el campió ha tornat per optar de nou a tot.