El FC Barcelona va aconseguir una treballada victòria contra l'Atlètic de Madrid (2-1), al qual va remuntar un 0-1, i es queda sol d'aquesta manera en el lideratge de la Lliga amb tres punts d'avantatge respecte el conjunt madrileny, a falta de disputar encara un partit ajornat al camp de l'Sporting.

La gesta que havia aconseguit l'Atlètic, de mantenir-li el tipus al Barça a la classificació i desdibuixar-lo fins a la mitja hora al Camp Nou, va acabar en una tragèdia per als de Diego Pablo Simeone, ja que en els pocs errors que van cometre es van veure remuntats. Filipe Luis va ser expulsat en l'última acció de la primera part, Godín també va acabar expulsat per doble groga, i quan les coses no li podien anar pitjor, el recentment fitxat Augusto va haver d'abandonar el partit per una lesió a la genoll.

Amb aquesta victòria, el Barça obre una escletxa de tres punts a la part alta de la classificació i amb el partit pendent a El Molinón, que de guanyar-lo posaria la Lliga per a l'equip blaugrana amb sis punts d'avantatge més la diferència de gols respecte als matalassers.

El partit va oferir una primera part de luxe al Camp Nou, amb dos equips posant sobre la taula el millor del seu futbol: el Barça, amb el seu trident demolidor i l'Atlètic, amb una classe de com defensar a un dels rivals més temibles que hi ha al planeta. Al conjunt visitant li va sortir una bona estona de futbol en la qual va baixar els fums al seu rival, va ser solidari i disciplinat, i amb el gol de Koke va enviar un missatge contundent al Camp Nou, on deia que posaria molt cara la victòria blaugrana.

Va ser l'equip de Simeone el més seriós en l'arrencada del partit, però al final del primer acte, després d'uns minuts brillants del Barça, que li van permetre donar la volta al marcador, i una entrada duríssima de Filipe Luis a Messi, que li va valer la vermella directa, l'Atlètic es va retirar al vestidor sense saber com se li havia escapat de les mans el partit, que se li havia posat de cara momentàniament.

Abans del minut 10, una centrada de Saúl va acabar als peus de Koke, lliure de marcatge i amb opció clara de xut per avançar el seu equip al marcador. Un gol molt perjudicial per a un Barça que no tenia ni idea de com portar, ni que fos de rebot, la pilota als voltants d'Oblak. L'Atlètic manava i era superior fins que en una acció en el minut 20, amb els blaugrana descentrats i amb la mirada en un Neymar que no es treia la coixesa de sobre, va tenir en Augusto la opció d'un segon gol, després que el seu xut marxés fregant el pal.

El Barça va aterrar a la mitja hora, quan va encadenar una sèrie d'accions de mèrit, que va culminar Messi amb l'empat després d'una bona jugada de Jordi Alba. El conjunt blaugrana va rematar la feina amb un gol de Suárez després d'una llarga assistència de Neymar.

En l'última acció del primer temps, Messi va controlar una pilota i a la mitja volta es va trobar amb una planxa al genoll de Filipe Luis, que va acabar amb el brasiler expulsat amb una clara vermella directa.

La segona part va arrencar amb un Atlètic mermat i amb un Barça a qui li va ser més plàcid el partit, amb un rival reculat i amb molt més espai per pensar, moure i ocupar el camp sense tants obstacles.

L'Atlètic no tenia res a perdre i davant la falta de determinació blaugrana per la superioritat numèrica, es va tirar endavant sense por, fins al punt que en una centrada per la dreta, Griezmann va connectar un precís cop de cap que Bravo va treure amb el peu quan es colava al fons de la porteria. Al minut 60, Godín va veure la segona groga i va deixar l'Atlètic amb nou jugadors sobre el camp.

El partit quedava a plaer per al Barça, ja que contra nou l'equip de Luis Enrique es va cosir la pilota als peus i no va permetre gairebé ni una aproximació més cap a l'àrea a Bravo.

Arda Turan, que havia entrat al camp per enfrontar-se al seu exequip, va tenir una bona oportunitat, igual que Messi en dos xuts ajustats al pal.