"Aquest procés judicial l'afecta un 0,000001%", va assegurar ahir Luis Enrique, quan en la prèvia del partit de Copa d'aquesta nit (21.00) contra el València li van preguntar per Neymar. l és que el Barça, líder en solitari de Primera, vol aprofitar el seu bon moment per deixar sentenciada en l'anada l'eliminatòria contra un rival en crisi, que té el tècnic qüestionat, i que aquesta temporada no hi ha forma que aixequi el cap. Un altre bon resultat esportiu seria la millor manera per fer baixar la tensió amb què ha arrencat la setmana barcelonista a conseqüència de les declaracions de Bartomeu, Rosell i Neymar a l'Audiència Nacional.

Després de derrotar l'Atlètic de Madrid i posar tres punts pel mig sobre els de Diego Simeone al capdavant de la taula, el Barça està passant el millor moment de la temporada, segurament més per resultats que per joc. La bona ratxa dels de Luis Enrique arriba als 26 partits (21 victòries, 5 empats). La seva última derrota data del 3 d'octubre (2-1 a Sevilla). Està a un triomf d'equilibrar el rècord de partits invicte del Barça de Rinus Michels (27 en la temporada 1973-74) i a dos del rècord històric del club: els 28 aconseguits pel Barça de Guardiola en la campanya 2010-11.

Té Luis Enrique tots els jugadors disponibles per al duel, encara que segurament reservarà algun dels titulars, per l'ajustat calendari -diumenge torna a jugar en Lliga (Llevant) i dimecres la tornada de Copa a Mestalla-. Leo Messi va tornar-se a entrenar ahir després de l'entrada de Filipe Luis, mentre que Neymar, ranquejant després d'un problema físic en l'inici del partit contra l'Atlètic, també està plenament recuperat, i centrat en el partit. Tots dos formaran part del trident ofensiu amb Luis Suárez.

El tècnic podria reservar Dani Alves i donar entrada a Aleix Vidal al lateral dret, mentre que podria plantejar-se algun canvi a l'eix de la defensa. A la medul·lar, Busquets sembla fix com a migcampista, mentre que per a les altres dues places Arda, Iniesta, Sergi Roberto i Rakitic es juguen les opcions de jugar d'inici. Per al València, l'objectiu és aconseguir un bon resultat que deixi l'eliminatòria oberta per al partit de tornada a Mestalla. La mala temporada del conjunt valencianista converteix la Copa del Rei en la fórmula més immediata per competir per un títol en l'actual campanya. Gary Neville té la baixa d'Enzo Pérez per la lesió al pòmul dret que va patir en l'últim partit de la lliga contra l'Sporting de Gijón. L'entrada de Denis Xerixev, cedit pel Madrid dilluns, a la banda esquerra, pot ser la gran novetat a l'onze.

La valoració del tècnic

Luis Enrique va insistir en el fet que Neymar està centrat en el futbol i no pateix pel procés judicial. "De zero a un milió (el cas judicial) l'afecta un 0,000001%. És un tema tan repetitiu... ja fa anys que dura", va subratllar. Sobre el partit, va dir que l'objectiu dels seus jugadors és "fer uns bona actuació per encarrilar l'eliminatòria", si bé reconeix la dificultat que tindran contra el València, un equip que, segons la seva opinió, ha canviat certs automatismes defensius des de l'arribada de l'anglès Gary Neville.

Sobre la ratxa d'imbatibilitat de l'equip, l'entrenador va dir que "aquestes xifres diuen molt de la competitivitat de l'equip, però més enllà d'aconseguir uns números o uns altres, l'objectiu final és el més important. I l'objectiu final és guanyar títols", va dir.