Ja està assimilant la seva nova vida a Cottbus?

Sí, però de mica en mica. Si el pas de Palamós a Àustria va ser espectacular, pel que fa a la professionalització del futbol en tots els sentits, aquí és encara més exagerat. Qualsevol detall és una passada. Ja no només les instal·lacions o el material, sinó també el tracte de la gent, l'ambient que es respira. Això és futbol d'elit. Hi ha fins i tot gent mirant els entrenaments.

I això que és la Tercera Divisió alemanya...

Sí, però és una categoria que és juga a tot Alemanya. Només hi ha un grup que és molt potent. Viatges per tot el país i els pressupostos són espectaculars. L'altre dia, al camp hi havia 12.600 espectadors. Però és que m'han dit que a Dresden hi entren fàcilment 30.000! És una bestiesa. A part, ofereixen en obert tots els partits. L'ambient és una passada, la gent als camps pressiona molt i no hi ha ningú assegut. És un altre món. Això és molt més professional que fins i tot la Segona A espanyola. Parlo amb companys que hi tinc allà, comparo i no hi ha color.

Potser sóc un ignorant, però no sabria ni situar Cottbus al mapa. Em pot ajudar?

Cottbus és una ciutat d'uns 100.000 habitants que està a una hora de Berlín i a dues de Dresden. Realment, no té gran cosa. Mirant per internet no s'hi destaca cap gran monument o cap museu important. Ara, té més moviment que no pas allà on vivia a Àustria. Allò era un poble molt petit. Tot i que això a mi m'és indiferent. Sóc una persona que m'agrada aprofitar qualsevol moment per fer turisme, per conèixer els indrets i per aprendre l'idioma. En un poble o en una ciutat.

Com va sorgir la possibilitat de canviar Àustria per Alemanya?

Perquè vaig fer una molt bona primera volta, marcant 10 gols en 20 partits. Vaig rebre ofertes de diversos equips de la Primera Divisió austríaca. Jo ho tenia tancat, però s'havien de posar d'acord els clubs. El problema és que jo tinc una clàusula de 200.000 euros i ningú els volia pagar. Al final, vam aconseguir una cessió amb opció de compra amb l'Energie Cottbus i cap allà me n'he anat.

Canviant un Segona Divisió per un Tercera ja hi surt guanyant?

Sí, i tant. He marxat perquè crec que on estic ara és més potent. Als companys de l'equip d'Àustria els comentava que tenia aquesta possibilitat i els preguntava si era millor esperar-me o moure'm ja. Em van dir que no m'ho pensés. El ?contrac?te és millor, però també ho és l'ambient i tot plegat. Es juga un futbol que em beneficia i Alemanya és un aparador espectacular. He fet dos o tres passos endavant. La Tercera Divisió alemanya és, per estadística, la millor Tercera de tot Europa. L'altre dia vaig debutar, vaig jugar uns minuts i ja em van trucar una vintena de representants! Per això volia marxar, perquè a Espanya per més que juguis, no et veu ningú si estàs a Segona B o Tercera. Necessites un miracle per escalar.

Va signar un divendres i el diu?menge ja debutava. Expliqui'm com li va anar.

Va ser una experiència espectacular. Era el meu aniversari i coincidia que el club feia anys. He passat de jugar a Palamós davant 400 persones a fer-ho en un camp amb gairebé 13.000 espectadors dempeus, amb càntics i bengales. Crec que la gent va quedar prou satisfeta per com vaig jugar. Almenys, estic rebent mostres de suport.

Ja signa autògrafs?

Home, doncs Déu n'hi do! No fa gaires dies que sóc aquí, però la gent s'espera després dels entrenaments i n'he signat uns quants. En només dos dies, he tingut 200 sol·licituds d'amistat al Facebook. Es nota que el Cottbus és un club molt conegut.

Es penedeix d'haver fet les maletes l'estiu passat?

Gens ni mica. L'experiència és molt positiva i ni em broma em podia imaginar que m'aniria tan bé i tan ràpid. I això que al principi, a Àustria, tenien molta por. Jo venia del Palamós, que per a ells és un equip de quarta categoria a Espanya. Per sort, vaig començar marcant ben ràpid i tot plegat m'ha anat prou rodat.

Pensa a tornar?

Ara no se'm passa ni pel cap. Per passar-les canutes a Espanya, em quedo aquí. Això sí, tinc una espina clavada i potser per això sí que m'ho pensaria, si em vingués un Segona A. Tornaria per demostrar que aquí, com es pensa, les lligues no són fluixes. He hagut de sentir de tot, de gent que no en té ni idea. M'ho he currat, he sortit amb una maleta a buscar-me la vida i ningú m'ha regalat res. A aquells que diuen que ho he tingut fàcil perquè les lligues d'Àustria o Alemanya són una merda, parlant clar, m'agradaria ensenyar-los que no és així. Només per això tornaria.