A dues jornades pel final de la primera fase de la lliga EBA, Quart Germans Cruz i Multiópticas Salt protagonitzen aquesta tarda un derbi a les alçades. L´equip entrenat per Albert Brea pugna amb el Mollet, el rival que es trobaran el proper cap de setmana, per arribar a la segona fase com a líder de grup i, de moment, tots dos empaten amb 13 partits guanyats i tres de perduts; per la seva banda el bloc d´Eric Surís, en un dels millors moments de la temporada, ja és tercer (9 triomfs i set derrotes) i manté ben vives les aspiracions de ser entre els cinc primers per jugar la següent fase entre els aspirants a pujar i, per tant, tenir la permanència a la butxaca. El duel es viurà amb emoció a la pista i a la grada: el Quart té previst ampliar l´aforament del pavelló conscient que el ple està pràcticament assegurat.

«El secret del nostre equip és que al vestidor més que jugadors hi ha una colla d´amics», reflexiona la presidenta del conjunt local, Eva Ribas. Dirigeix un club de referència en un poble de 3.500 habitants i només per cobrir el pressupost de l´equip EBA necessita uns 25.000 euros anuals que a hores d´ara podrien ser més en funció dels desplaçaments que calgui afrontar a partir d´ara. El Quart està fent una gran campanya però, de moment, ningú parla d´un hipotètic ascens a LEB Plata, d´altra banda, un objectiu molt complicat d´assolir perquè equival a quedar entre els tres primers de la propera fase i, posteriorment, guanyar una de les quatre fases d´ascens que s´organitzaran en qualsevol punt d´Espanya. «Pensar en la LEB Plata ens queda molt lluny. Si l´equip es guanya a la pista fer les fases treballarem per anar-hi, però encara falta molt». Ribas diu que tot i que el Salt els ho posarà difícil «vull la revenja esportiva de la derrota de la primera volta, hem d´equilibrar el balanç».

El president del Salt, Mateu Torrent, per la seva banda, assegura que el bon rendiment de l´equip ha servit per dinamitzar el bàsquet a la població. Ara al pavelló gairebé sempre omplen i han arribat a posar-hi en alguns partits gairebé mil espectadors. Com a Quart, els saltencs no pensen encara en una hipotètica fase d´ascens; «els jugadors estan il·lusionats però hem d´anar partit a partit. Ara el primer és el derbi i ja hem demostrat que estem capacitats per donar la sorpresa».