El grup Mediapro ha denunciat l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell per espionatge empresarial "sistemàtic, deliberat i organitzat" produït entre el 2009 i el 2011, en haver tingut accés al correu electrònic de Jaume Roures, president d'aquest grup de comunicació. La querella criminal s'ha presentat contra Rosell per un delicte continuat de revelació de secret empresarial, un delicte continuat contra la intimitat de Jaume Roures i un delicte continuat de furt agreujat.

La querella s'amplia, a més, a Joan Carles Raventós, director general de seccions del FC Barcelona, Robert Cama, exresponsable del departament informàtic de Mediapro, i contra el FC Barcelona, Bonus Sport Marketing, l'empresa de la qual era propietari Rosell, i Socktel Serveis Informàtics.

Segons va anunciar Roures en una roda de premsa, les proves aportades per Mediapro demostren com Robert Cama, responsable del departament informàtic del grup de comunicació fins a l'octubre del 2011, va estar accedint de forma deliberada i sistemàtica als correus electrònics rebuts i enviats per Jaume Roures, remetent la pràctica totalitat d'ells a Sandro Rosell i Joan Carles Raventós, que treballa amb ell abans d'entrar al club.

"Cama va punxar el meu correu per reenviar els missatges a Rosell i Raventós. Van ser centenars de correus electrònics relacionats amb la guerra del futbol, les nostres negociacions amb una cervesera o una tabacalera, els ?con?tractes de renovació de Pep Guardiola o Tito Vilanova sobre els quals nosaltres assessoràvem, correus de Banc Sabadell, el bufet d'advocats Garrigues, de Joan Laporta, Ferran Soriano, Marc Ingla (exvicepresidents del club amb Laporta) o Andreu Buenafuente", va relatar Roures.

El president de Mediapro va explicar que van descobrir la suposada trama d'espionatge, perquè Rosell, "a més de ser un miserable és un bocamoll, i anava presumint per aquí de saber coses que només podíem saber nosaltres". Aleshores Roures va encarregar una auditoria de seguretat: "Vam descobrir que en l'ordinador de Cama hi havia instal·lats tres servidors d'empreses externes, una d'elles de Rosell, més de 10.000 títols de pel·lícules pornogràfiques, amb les quals suposem que feia algun tipus de negoci i també que s'emportava material informàtic de Mediapro per revendre'l a tercers". Roures també va anar a veure Raventós i Rosell per demanar-los explicacions. "Sandro em va dir que és cert que li arribaven correus meus, però que tal com apareixien en el seu servidor polsava la tecla d'esborrar. Després de tres anys esborrant centenars de correus, deuria sortir-li una bona durícia al dit", va ironitzar.

"Em va dir que ho arreglaríem a la catalana. I jo puc ser profundament català, però no 'gilipolles'", va apuntar Roures, qui va revelar que l'exvicepresident econòmic Javier Faus i l'actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu, li van reconèixer en el seu moment "que tenien coneixement del que Sandro havia estat fent", encara que a ell no li consta que tots dos també formessin part d'aquesta suposada trama.

A Guardiola també el va avisar que el seu propi president presumptament l'estava espiant. "Li ho vaig explicar perquè sabés el que tenia a casa", va indicar Roures, qui, no obstant això, va dir desconèixer si aquesta informació va ser decisiva perquè Guardiola decidís no seguir a la banqueta blaugrana. Roures va lamentar que una persona que "sempre s'havia queixat que havia estat víctima d'espionatge", sigui capaç de fer alguna cosa així.

"Suposo que voldria atrapar-nos en alguna cosa, però no ens van poder atrapar en absolutament res. Nosaltres no fem coses rares, només treballar", va seguir exposant. Segons Roures, Cama, que operava al costat de dos empleats més de Mediapro que també van ser acomiadats en el seu moment, feia temps que facturava de forma externa primer a l'empresa de Rosell i després al FC Barcelona. "Una vegada va ser acomiadat, el Barça el va contractar (amb Rosell ja de president), per portar el seu departament informàtic, per 100.000 euros anuals", va afirmar Roures, qui va insistir que, a dia d'avui, Cama segueix en nòmina del club ocupant el mateix càrrec.

El dirigent de Mediapro ha justificat no haver-se querellat abans en el fet que el seu grup de comunicació es trobava llavors immers en l'anomenada "guerra del futbol" amb el Prisa i que embarcar-se en una nova batalla judicial era mantenir massa fronts oberts. Ara, pensa anar fins al final i ha aportat davant el jutjat els discos durs dels ordinadors des dels quals suposadament es va executar l'espionatge. "No és qüestió de diners ni té res a veure amb els negocis. Es tracta d'un acte mesquí. Sandro és un amoral, ho ha estat sempre. I amb això es demostra que un club com el Barça pot ser dirigit per qualsevol miserable".