Consumida la primera part de la temporada, quin balanç fa del desenvolupament del projecte "ADN gironí"?

Aquest és un projecte jove, que va arrencar pràcticament amb la temporada ja començada. Ho estem implantant i estudiant com el podem anar desenvolupant. L'"ADN gironí" és un projecte obert, nosaltres des de Citylift n'hem sigut els impulsors, però amb una idea molt clara que s'han de generar línies perquè aquests projectes esportius que tenen els nostres clubs no depenguin només d'una empresa o de les institucions. ADN és una marca per identificar clubs i territori i també perquè diferents empreses puguin aprofitar tot aquest potencial.

O sigui que ha de quedar clar que això no és projecte personal de Cayetano o de Citylift.

Això no és el meu projecte personal ni el de Citylift. Nosaltres l'hem iniciat al costat dels clubs però es tracta d'anar sumant.

De què està més orgullós?

Estic content pels clubs i per aquells esports que tenien una repercussió més minoritària, que ens han transmès que ara disposen de més notorietat. M'agrada veure com a poc a poc gent que era molt de futbol o molt de bàsquet descobreix també altres disciplines com l'hoquei o el patinatge. Fa un parell de caps de setmana, quan es va acabar el Girona de futbol jugaven els d'hoquei a Palau i em consta que molta gent va anar als dos llocs perquè el pavelló es va omplir.

Què caldria millorar?

La coordinació entre els clubs. Totes les activitats i iniciatives que es poden fer en comú es podrien coordinar millor per treballar-les conjuntament. Després de l'última reunió que vam fer la setmana passada hem creat uns grups de treball i uns se centraran a preparar les activitats de la temporada, altres a coordinar l'entrada de noves empreses...

Encara el veuen com el mecenes de l'esport gironí?

Ni ho sóc ni ho vull ser. Així de clar. A Girona sempre ha passat que en el món de l'esport els clubs han tingut massa dependència de les institucions o d'una empresa concreta que, quan ho ha deixat, ha acabat comportant la caiguda del projecte. Es tracta que fem coses diferents per donar sostenibilitat als clubs sense aquesta dependència històrica. No tinc cap afany de protagonisme, si algú s'hi vol posar al davant, perfecte. M'agrada contribuir, això sí, que la gent de Girona pugui desenvolupar la seva carrera esportiva aquí, sense haver de marxar a fora.

A quants clubs han hagut de dir "no"?

Alguns clubs ens han comentat que hi podrien estar interessats en formar part de l'"ADN gironí" però no hi ha res en ferm. Estem en una fase embrionària perquè encara no ens hem constituït com a associació i ara estem creant les bases que ens han de permetre que d'altres clubs i d'altres esports puguin adherir-se a la iniciativa. Ja tenim alguna empresa que s'ha mostrat interessada a apadrinar algun jugador i s'ha de veure com es canalitza.

El proper pas és, per tant, que "ADN gironí" es converteixi en una associació?

Sí, seria una associació sense ànim de lucre que s'encarregaria de buscar els recursos que després es posarien a disposició dels clubs. La nostra vocació és per a tota la província de Girona.

Encara amb mitja temporada per davant, quins són els reptes dels clubs de l'"ADN gironí"?

Parlant de futbol, sabíem que aquest seria un any una mica complicat perquè calia fer la transició després d'aquell mal tràngol que va ser no pujar a Primera. El Girona ja ha reaccionat, pot estar a dalt i confio que l'any que ve pugui tornar a esclatar. L'Uni té bon equip, pot lluitar per la Lliga, però potser els falta creure-s'ho una mica més, que les jugadores agafin la consciència d'equip. Ha sigut una llàstima caure en les semifinals de la Copa de la Reina perquè estic convençut que si haguessin pressionat una mica més i s'haguessin assegurat els tirs lliures es podria arribar a la final. El Conquero va demostrar que el Perfumerías Avenida era batible. En hoquei espero que les noies se salvin i que el Girona masculí pugi a l'OK Lliga, mentre que el patinatge també pinta molt bé, classificades per al Campionat d'Espanya com a segones de Catalunya. L'any passat va ser molt bo, però en general aquest també les coses s'estan fent bé. I no ho oblidem, estem a Girona, eh?

Seguirà esponsoritzant el Girona la temporada que ve?

Sí, tenim un any més. En el bàsquet l'acord seria per aquesta temporada, però crec que hi haurà una continuïtat pràcticament en tot, a banda que potser calgui polir alguna coseta. Ara per ara la nostra predisposició segueix igual però jo sempre dic que al final som una empresa que ens dediquem a vendre ascensors i que també hem de veure que el nostre esforç té un retorn. De moment veiem que som propers a la gent.

Els nous propietaris del Girona transmeten una imatge més seriosa que amb els d'abans?

Amb l'anterior propietat i directiva no hi havia tingut una relació directa, l'any passat jo patrocinava el Llagostera. Amb el club avui per avui hi ha una bona relació i no fa gaire vam estar reunits amb en Delfí (Geli) i l'Ignasi (Mas-Bagà) per tractar diversos temes, un d'ells l'ADN gironí.