Després de la victòria de diumenge per 0-2 al camp del Llevant, que certifica una setmana més el lideratge a la Lliga, la plantilla del Barcelona va realitzar ahir al matí l'habitual sessió de recuperació pensant ja en la Copa del Rei. Els blaugranes encaren demà el duel de tornada de les semifinals contra el València a Mestalla amb un avantatge pràcticament definitiu, després del 7-0 que van clavar al conjunt xe al Camp Nou. Per aquest motiu, Luis Enrique Martínez planeja donar descans en la cita copera a molts dels seus jugadors titulars, i ahir va convocar per entrenar-se amb el primer equip els jugadors del Barça B Sergi Samper, Gerard Gumbau, Wilfrid Kaptoum, Juan Cámara i Dani Romera. Algun d'aquests futbolistes del filial podria completar la convocatòria per jugar contra el València i viatjar amb la primera plantilla demà al matí abans del partit. Avui el Barça realitzarà un últim entrenament per preparar la tornada de la Copa. Després de la sessió, Luis Enrique compareixerà en roda de premsa per valorar la prèvia del partit.

El 7-0 de l'anada al Camp Nou la setmana passada ha convertit el partit de demà en un simple tràmit. Un partit que li anirà molt bé a Luis Enrique per oxigenar alguns dels seus homes més desequilibrants i que acumulen molts minuts aquestes darreres setmanes. És el cas de Busquets, Rakitic, Messi, Iniesta, Piqué, Suárez i Neymar, que poden deixar el seu lloc a futbolistes com Vermaelen, Adriano, Douglas, Sandro Ramírez o Munir, amb pocs minuts aquesta temporada.

Aquest escenari pot dibuixar també una nova oportunitat per a Gerard Gumbau amb el primer equip. El jugador de Campllong va debutar precisament a la Copa del Rei el curs passat al camp de l'Elx i aquesta temporada ja ha participat en 8 partits amb els de Luis Enrique. Gumbau té la confiança de l'asturià, que l'ha alineat en els dos partits de Copa contra el Villanovense, a la Champions davant el Bate Borísov i el Bayer Leverkusen i a la Lliga contra Llevant, Las Palmas i Rayo Vallecano. Tot i això, només ha estat titular en el partit d'anada a Villanueva de la Serena.