La Reial Societat va treure avui els colors a l'Espanyol i es va emportar el triomf de Cornellà (0-5), el primer a domicili amb Eusebio Sacristán com a tècnic i que pot marcar el futur de Constantin Galca a la banqueta de l'equip català. Joaquín Caparrós i l'uruguaià Martín Lasarte són els primers candidats que s'han posat sobre la taula per rellevar el tècnic rumanès en les properes hores.

Va ser un monòleg. L'Espanyol ja es va emportar un cop absolutament inesperat en set minuts. Primer Jonathas, després d'aprofitar una passada llarga de Vela que va desestabilitzar tot el plantejament defensiu local. El porter lituà Arlauskis, en la següent jugada, tampoc va poder aturar una altra meravella de Vela. El mexicà va voler va dibuixar una paràbola que va sorprendre al porter i va indignar a la graderia de Cornellà-el Prat. La defensa blanc-i-blava, amb dues novetats, Ciani i Fuentes, no va poder impedir el desastre.

Absolutament desconcertat, l'atac de l'Espanyol no era capaç de sorprendre. El 0-2 havia trencat l'ordre dels jugadors de Galca, amb greus dificultats en la circulació i imprecisions constants. Gerard Moreno, referència a dalt en absència del lesionat Caicedo, no rebia cap pilota en condicions. El tècnic romanès va intentar canviar-la donant entrada a Burgui per Hernán Pérez i, per culpa d'una lesió, al gironí Pau López per Arlauskis sota els pals després del descans.

De totes maneres, i malgrat l'ovació amb què els seguidors de l'Espanyol van rebre al porter de la Vall del Llémena, els jugadors d'Eusebio van sentenciar, de nou, en temps rècord. Al minut 51 va marcar Oyarzabal, després d'una triangulació a l'àrea, i en el 55 Diego Reyes, en rematar un córner.

El partit estava completament resolt i la imatge de l'Espanyol, per terra. Els xiulets de la grada cada vegada creixien més. Totes les opcions de l'Espanyol eren tímides, sense verí. I faltava la cirereta. El cinquè, de Jonathas, amb una fuetada des de l'àrea petita al minut 89 després de diversos intents. El guió estava escrit des dels set primers minuts i va acabar de forma previsible: bronca per als locals, que van patir la segona pitjor derrota a casa de la temporada, i eufòria de la Real. Galca pot caure en les properes hores.