El jugador del Barcelona Javier Mascherano considera que el seu company Neymar da Silva no trobarà cap club millor que el blaugrana per seguir amb la seva progressió com a futbolista, i es mostrar optimista sobre la possible renovació del brasiler. "A Ney el veig molt còmode, molt feliç aquí, i em sembla que, si en un futur pretén ser dels millors del món, el Barcelona és el club ideal per a ell, per la seva manera de jugar i pel que costa adaptar-se a un club a Europa, cosa que ell ja ha aconseguit", va declarar en l'acte que tancava l'onzena edició del llibre Relats Solidaris de l'Esport.

L'internacional argentí descarta, de totes maneres, que a Neymar l'afectin les negociacions sobre la seva renovació ni tampoc els problemes judicials i fiscals als quals el jugador i el seu pare s'enfronten per una suposada simulació contractual en el seu fitxatge pel Barça fa tres temporades. Mascherano, que va recordar que ell va viure fa poc una situació similar -recentment se li va suspendre una pena d'un any de presó per frau fiscal-, va restar transcendència a aquest fet. "Tots tenim problemes en la vida, hem de resoldre'ls i intentem que no repercuteixin o influeixin en el nostre ambient de feina. No veig per què ha de repercutir, i menys en un vestidor com el nostre, que ha viscut situacions límit i molt més importants, com malalties", va argumentar.

Preguntat pel partit de la lliga a València, que el Barcelona va resoldre amb dificultats al camp del cuer, el Llevant (0-2), Mascherano va advertir que, en aquesta recta final de temporada, viuran més partits com aquest. "L'últim terç de la temporada és el que més costa, perquè tots els equips, especialment els de sota, comencen a jugar-se coses importants. Potser, si en aquest temps hem evolucionat en alguna cosa és que aquest tipus de partits ens costava molt guanyar-los temps enrere. A dia d'avui, l'equip sap patir-los, sap treballar-los i aconseguir el resultat, que és el que ens permet ser a dalt", va afirmar.

Si el Barça guanya el Celta i el partit que té ajornat amb l'Sporting de Gijón la setmana que ve, encararia l'última part de la temporada amb sis i set punts d'avantatge sobre l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, respectivament. El central argentí no troba que "per guanyar aquests dos partits la Lliga ja estigui guanyada", sinó tot al contrari. "Quedaran tretze partits més, i deixar-se punts penalitzarà. Haurem de seguir en la mateixa línia fins al final, ens costarà molt", va advertir.

Amb la victòria davant el Llevant, el Barça de Luis Enrique va igualar la ratxa de 28 partits sense perdre del de Guardiola. Mascherano veu un paral·lelisme clar en els dos equips: "tots dos competeixen de la mateixa manera, perquè els dos tenen el mateix desig de guanyar". Quant a les diferències entre els dos conjunts, va opinar que la principal és que "aquest equip no necessita tant de l'elaboració per poder guanyar els partits o generar situacions perquè, potser, té jugadors més determinants en els últims trenta metres que el de Guardiola". "Luis Enrique és dels millors entrenadors que he tingut en la meva carrera", va assegurar.