L'Espanyol s'ha emportat els tres punts davant del Deportivo a Cornellà-el Prat després d'un gol d'un Marco Asensio, que ha tingut una actuació estel·lar, i permet respirar al quadre català, fregant el descens, i a l'entrenador, Constantin Galca, la continuïtat del qual estava qüestionada pels últims resultats.

Els gallecs, de la seva banda, segueixen sense vèncer en aquest 2016, tot i el bon inici que van signar en el feu català. Han acusat l'absència de Lucas Pérez, i Luis Alberto, el seu home amb més perill davant els catalans, no ha estat suficient. De fet, en els últims compassos del xoc el porter Germán Lux ha salvat un marcador més ampli.

El Depor, això sí, ha començat bé. Luis Alberto ha gaudit d'una excel·lent ocasió en el minut set, després d'una bona assistència de Mosquera. De tota manera, Pau López ha tallat la pilota amb autoritat dins de l'àrea. L'Espanyol responia amb les carreres de Burgui i un tret de Marco Asensio, que Lux ha atrapat sense problemes.

A poc a poc, l'Espanyol ha imposat el seu joc i ha empès el rival a la seva àrea. Ha entrat Laure pel lesionat Sidnei en el minut 25, i alguns desajustos defensius han afavorit noves ocasions per als locals. La connexió entre Marco Asensio i Caicedo era la millor basa per a Constantin Galca.

El mallorquí ha assistit l'equatorià dues vegades i en totes dues només ha faltat l'últim control de l'ariet per estrenar el marcador de Cornellà. El domini era periquito, però el Deportivo també tenia arguments: Luis Alberto tornava a amenaçar Pau López amb una paràbola que ha passat prop de l'esquadra dreta.

El primer temps ha acabat sense gols i les urgències creixien de cara a la segona meitat. Ha arrencat sense canvis, però amb els mateixos protagonistes. Marco Asensio posava el verí. Ho ha intentat en el 50, amb una fuetada desviat. I ha repetit dos minuts després, quan ha connectat un centre de Burgui després de controlar amb el pit, que ha acabat sent l'imparable 1-0.

El Deportivo estava obligat a atacar, i de nou Luis Alberto centrava pràcticament totes les seves opcions. L'Espanyol no ha perdut la mesura. Els locals han reduit riscos i espais, intentant sorprendre a la contra. Aquí entrava la velocitat de Burgui i la presència de Caicedo.

Malgrat jugar amb més pausa, l'Espanyol no s'ha enrocat enrere. Ha entrat Gerard Moreno en el 71 per mantenir les revolucions a dalt. Ha funcionat. Lux s'ha vist obligat a signar una doble parada, la primera després d'una acció de Moreno i la segona en l'intent de Marco Asensio d'aprofitar el rebuig.

Al Deportivo se li acabava el temps. Faltaven deu minuts i els serveis de córner suposaven les seves escasses oportunitats. Més que mirar a l'àrea de Pau, girava el cap cap a Lux. El porter argentí, de nou, ha frustrat un un contra un d'Asensio. El porter ha estat el protagonista indiscutible en el tram final.

Fitxa tècnica:

1. RCD Espanyol: Pau López; Javi López, Álvaro, Oscar Duarte, Víctor Álvarez; Víctor Sánchez (Roco, min.83), Diop; Marco Asensio, Abraham, Burgui (Gerard Moreno, min.71) i Caicedo (Salva Sevilla, min.90).

0. Deportivo: Lux; Juanfran (Luisinho, min.68), Arribas, Sidnei (Laure, min.25), Navarro; Borges (Fede Cartabia, min.78), Bergantiños, Mosquera; Fajr, Luis Alberto i Riera.

Gol: 1-0, min.52: Marco Asensio.

Àrbitre: De Burgos Bengoetxea (comitè basc). Ha amonestat Marco Asensio (min.19), Arribas (min.47) i Víctor Sánchez (min.56).

Incidències: partit corresponent al vintè cinquena jornada de la Lliga BBVA, disputat a l'estadi de Cornellà-el Prat davant de 28.455 espectadors.