El Palamós, amb set jornades sense conèixer la victòria i amb un únic triomf a casa, ha caigut fins a la dissetena posició i té els mateixos punts que el Peralada (25). En canvi, l'equip de l'excapità i tècnic del degà, i ara inquilí de la banqueta del Figueres, Eduardo Vílchez, es troba en clara línia ascendent, com ho indica el balanç de 4 victòries i 2 derrotes en les 6 últimes jornades.

Molta igualtat en els darrers nou precedents. Els nou derbis disputats en aquestes darreres quatre temporades, més el partit de la primera volta d'aquesta, indiquen l'enorme igualtat entre tots dos conjunts: 3 victòries palamosines, 4 empats i 2 victòries figuerenques. Els de Mármol, per la seva banda, tindran ganes de treure's l'espina de la golejada de la primera volta. El darrer resultat entre tots dos equips va caure del costat de la Unió i, a més a més, de manera contundent. Va ser en el partit de la primera volta en el camp de Vilatenim, que va acabar amb 4 a 0 a favor del conjunt local.

A les banquetes, el registre és d'una victòria i un empat per a cada tècnic. El partit d'avui a l'estadi Palamós-Costa Brava significarà el quart cara a cara entre Mármol i Vílchez. En el curs passat, a Vilatenim el triomf va ser per als visitants (0-2), mentre que a Palamós el derbi va acabar en taules (1-1). Aquesta temporada, Vílchez es va apuntar el primer triomf amb un contundent 4 a 0. Per a l'entrenador palamosí, Joan Mármol, "el favorit és qui està millor ubicat a la classificació i qui porta millor dinàmica, però som molt conscients del que ens hi juguem i sortirem a mossegar per trencar la malastrugança a casa". D'altra banda, el tècnic del Figueres, Eduardo Vílchez, assegura que "en els derbis pot passar de tot, entren en joc molts factors". Ferran Grau -sancionat- i Javi Revert i Quimo -lesionats- són baixa en les files de la Unió. Pastor, Moha i Medina són les absències de l'equip palamosí.