Ahir dissabte es va aturar per primera vegada un partit de futbol a Girona fruit de la campanya impulsada per la Federació Catalana de Futbol "Zero insults a la grada", que es va posar en marxa fa tot just una setmana.

Els fets van transcórrer a Sils, en un partit de la categoria aleví, en el grup 5 de Preferent. El Gironès Sàbat es va imposat al conjunt local (0-5), però el resultat no va ser el més trascendent del partit.

Després de diverses discussions a la grada entre els pares d'un i altre equip, l'àrbitre va decidir aturar el joc. "Va ser una baralla verbal entre les aficions. Els pares s'estaven insultant", declarava Jordi Bonet, delegat de la Federació Catalana de Futbol a Girona.

"L'àrbitre va parar el partit deu minuts i va assegurar que fins que no deixessin de discutir-se, el partit no podia continuar", va declarar Bonet.

Aquest és el protocol establert per aquesta campanya antioviolència que es va començar a implantar la setmana passada, però que aquest cap de setmana tota la categoria Aleví ja la tindrà present. L'àrbitre va seguir el protocol marcat per la normativa de la campanya. "Va parlar amb el delegat de l'equip local, que ho va entendre i va ajudar a posar pau".

Finalment, amb els ànims més calmats, el partit entre el Sils i el Gironès va poder continuar sense que hi haguessin més incidents.

Aquesta campanya de "Zero insults a la grada" vol conscienciar tot el futbol català per evitar la violència als terrenys de joc. D'aquí a final de temporada ha d'arribar fins a la Primera Catalana.