Una mica més a prop. No hi ha res fet. És cert. Però després de victòries com les d'aquest dissabte, amb l'afegit de fer-hi entrar l'average, la permanència és cada cop més a prop. De moment els llocs de descens continuen cinc punts per sota, més lluny que no pas un Gijon que, amb quatre més, ocupa el setè lloc, el darrer que dóna dret a la fase d'ascens.

Él triomf al Blanc-i-Verd (26-23) contra l'Antequera té un gran valor. Primer per mantenir el coixí sobre el descens, i en segon lloc perquè permet tornar a convertir el Blac-i-Verd en un fortí. La permanència passa ara ja només pels partits de casa, gairebé. Ahir, contra un rival directe, els de Pau Campos a part de sumar la victòria també es van fer amb l'average, a part d'atrapar a l'equip malagueny a la classificació -ara ambdós porten 16 punts-.

El partit va arrencar amb un gol del incombustible Edu Nonó quan encara no s'havia disputat el primer minut de partit. I a partir d'aquí va ser sempre, gairebé sempre, el Bordils qui aniria per davant. I és que només un gol de Tello abans del quart d'hora de joc, va permetre als andalusos posar-se per davant a l'electrònic (6-7). Per sort, un parcial de 6-2, en els següents deu minuts va permetre a l'equip de casa agafar una màxima de quatre gols (13-9). El Meridiano Antequera va reaccionar i va aconseguir arribar a les acaballes del primer temps (26.38') només perdent d'un (13-12). Abans de la mitja part, Nono, autor ahir de sis gols, va posar el 14-12 que reflectia el marcador al descans.

A la represa, el Bordils va sortir amb les idees molt més clares, i en un tres i no res va tornar a obrir forat. La bona defensa dels del Gironès permetia ja no només igualar la màxima diferència de quatre gols, sinó fins i tot ampliar-la a cinc amb el 17-12. Parcial de sortida de 3-0 del Bordils que permetia començar a olorar la setena victòria de la temporada.

Tot era qüestió de tranquil·litat. I el Bordils coneixador que amb il·lusió, però sobretot esforç i coratge tot és possible, va tenir paciència, molta paciència. La comoditat que dóna tenir un avantatge de cinc gols, va donar els seus fruits, i mentre els minuts passaven, els de Pau Campos mantenien les diferències (22-17). El bon treball defensiu col·lectiu dels gironins, juntament amb la bona feina en atac entre altres del jove Arnau Palahí -autor ahir de quatre gols- va permetre arribar a la recta final (26.55') amb la feina feta (26-20). Dos gols de Soto i un de Morales ja a les acaballes del partit van retallar el marge (26-23).