El mundial de la Fórmula 1 aixeca avui el teló amb els primers assajos de pretemporada al circuit de Barcelona, on estan citades fins el 25 de febrer, i repetiran de l'1 al 4 de març, les onze escuderies en quatre jornades d'entrenaments. La cita amb el circuit català és ja una tradició per començar a posar a punt els cotxes que començaran el campionat a partir del 20 de març, quan a Albert Park doni el tret de sortida. La cita a Austràlia, tradicional inici de curs, tornarà a ser l'enlairament d'un any en què per tercera temporada consecutiva tindrà Mercedes com l'escuderia a batre, després de dos imparables i amb un Lewis Hamilton insuperable, amb dos títols seguits.

La primera prova a Europa però aquest cop no serà el circuit de Montmeló. Aquesta vegada serà el circuit rus de Sotxi que s'avançarà quinze dies a la tradicional arribada dels cotxes a Europa al circuit de Barcelona, on habitualment les escuderies introdueixen millores en els cotxes per compensar desajustos de les primeres carreres. Si el gran rival a batre és Mrcedes, Ferrari serà qui provarà d'acostar-se una mica més a les "bales de plata" amb Sebastien Vettel, que s'ha convertit amb el pilot millor pagat del Mundial per davant de Hamilton o Alonso. Sembla doncs que Ferrari fa una gran aposta per recuperar el títol mundial de Fòrmula 1.

Alonso dimarts i dijous

El gran dubte, una vegada més, serà el que ofereixi McLaren, amb el motor Honda per segon any consecutiu, i que per a aquest curs ha muntat un innovador xassís. Després d'una temporada per oblidar, en què l'asturià Fernando Alonso va haver de superar una travessia per desert, en l'escuderia britànica torna a revitalitzar-se l'ànim davant les bones sensacions que genera la nova temporada i el que pugui oferir el MP4-31. Un Alonso que passarà pel circuit demà i dijous d'aquesta setmana intentant evolucionar un cotxe que l'any passat va ser una decepció. El pilot d'Oviedo ja ha mostrat la seva satisfacció amb el cotxe del que ha dit que "és precís i molt ben empaquetat"

Alonso no coincidirà ni amb el seu company d'equip, l'anglès Jenson Button, que també ha alabat el monoplaça, ni amb el pilot de Toro Rosso, Carlos Sáinz, tots dos s'entrenaran avui i dimecres. S'espera que l'afluència de públic sigui molt alta com l'any passat. Les vacances han acabat i els motors tornaran a rugir.