«Som amics i això és molt important ja que ens permet jugar amb aquesta qualitat de futbol», explicava ahir Leo Messi en una entrevista a Uefa.com, amb referència a la seva relació amb els seus companys de davantera al Barça. L'astre argentí destaca la bona entesa que té amb els altres dos jugadors del trident del Barça, Luis Suárez i Neymar, enviant un missatge a Cristiano Ronaldo. «És fabulós jugar amb ells» afegia Leo Messi. Pel que fa al partit de Londres, Leo Messi va explicar l'execució del primer gol, el perfecte contraatac en què van intervenir els tres components del trident. «Va ser com un flaix. Va ser una jugada molt ràpida, com ens agrada jugar a tots tres, amb espais oberts. Neymar em va fer una gran passada i jo vaig poder rematar la jugada en gol», va comentar. «És meravellós jugar amb ells. Ens portem molt bé tant dins com fora del camp. Som amics i això és molt important, ja que ens permet entendre'ns millor en el terreny de joc», va remarcar l'estrella argentina, tot contradient el portuguès del Madrid, que va dir que «no serveixen de res els dinars, les abraçadetes i petonets» entre els companys d'equip.

A la caça de més rècords

La tripleta ofensiva formada per Messi, Suárez i Neymar està disposada a seguir batent tots els rècords golejadors i quan al Barça li resten, com a mínim, 15 partits oficials per tancar la temporada sumen 93 dianes i tenen al seu abast els 122 gols anotats el curs passat. Com ara, en l'últim exercici Messi, Suárez i Neymar van capitalitzar el gol i van portar el Barça a aconseguir el triplet, que després es va convertir un repòquer amb la Supercopa d'Europa i el Mundial de Clubs conquistat.

Amb aquells 122 gols, el trident va batre el rècord de la davantera madridista formada per Cristiano Ronaldo, Benzema i Higuaín, que en la temporada 2011-12 havien marcat 118 gols. També el trio del Barça havia superat la millor marca d'una davantera del Barça, en poder de Messi, Eto'o i Henry, amb 100 gols en la campanya 2008-09.

Però els números que atresora el trident del Barça auguren que podria superar la marca de 122 gols. Ara n'acumulen 93 en els 45 partits oficials jugats pels blaugrana, és a dir, que ells fan una mitjana 2,06 gols per partit. La temporada passada el màxim golejador de l'equip va ser Messi amb 58 gols (43 en Lliga, 10 en Lliga de Campions i 5 en Copa), seguit per Neymar amb 39 (22-10-7) i Suárez amb 25 (16-7-2), però aquest any els números s'han invertit. Les estadístiques de Luis Suárez s'han disparat i l'uruguaià encapçala la Bota d'Or al màxim golejador, gràcies als seus 25 gols a la Lliga. L'uruguaià acumula 41 gols en 38 partits i completa les seves estadístiques amb 5 a la Champions, 5 més en el Mundial de Clubs, un a la Supercopa d'Europa i 5 a la Copa del Rei. La lesió li ha suposat a Messi participar en menys partits, però pràcticament manté la mitjana de gol per partit. N'ha jugat 30 i ha marcat 29 cops: 15 en Lliga, 5 en Lliga de Campions, un en la Supercopa d'Espanya, un en el Mundial de Clubs, 2 en la Supercopa d'Europa i 5 a la Copa del Rei. Neymar ha baixat una mica les seves prestacions i ha marcat 23 gols en 33 partits: 18 a la Lliga, 2 a la Lliga de Campions i 3 a la Copa del Rei. Als 93 gols anotats cal sumar les 33 assistències que han repartit entre els tres: 13 Neymar, 12 Suárez i 8 Messi.

Elogis a dojo

La premsa anglesa elogiava ahir de forma unànime l'actuació «màgica» del davanter argentí Lionel Messi en la victòria del Barcelona dimecres sobre l'Arsenal (0-2), en el partit d'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. «L'Arsenal pateix la màgia de Messi», titulava la cadena pública britànica BBC, al costat d'una fotografia de l'argentí després d'anotar el primer gol dels seus dos de dimarts a la nit.«Un altre gran espectacle de Messi», titulava The Independents.