Tot està a punt perquè se celebri entre avui i demà, al pavelló principal del CEM Isaac Gálvez de Vilanova, la XV edició del Campionat d'Espanya de Patinatge Artístic en Grups Xou que reunirà més de 600 patinadores. El CPA Olot i el CPA Girona surten com a clars candidats al títol en grups grans (demà, 17.45) amb les coreografies Treu-me d'aquí i Mitjanit, respectivament. Els dos equips vénen de ser primer i segon al territoril gironí i al campionat català. A l'estatal l'any passat les garrotxines van ser primeres i el Girona, tercer. En grups grans també hi competiran el CPA Sarrià, el GEiEG i el CP Tordera.

Aquesta tarda (19.00) es farà la inauguració i la competició de grups petits. Entre els favorits en aquesta categoria hi ha el vigent campió, el Llogaret; el subcampió, el Sant Celoni. I el club amfitrió i tercer classificat l'any passat, el Fundació Vilanova. De les comarques gironines avui entraran en competició el CPA Sarrià, el CP Llagostera i el PC Palamós.

En grups grans hi competiran 20 equips. El CPA Olot, el Reus Deportiu i el Girona van ser, per aquest ordre, els vencedors en aquesta modalitat l'any passat. El Campionat d'Espanya és determinant per competir a l'Europeu i al Mundial.