Nadine Gonçalves da Silva, la mare de Neymar, va prestar ahir declaració com a investigada en el marc de la querella del fons DIS per presumpta estafa en el cobrament de drets federatius del seu fill. En principi ho havia de fer al Brasil perquè és on té la residència, encara que finalment va optar per fer-ho a Espanya, on actualment viu amb el jugador.

Assistida per un intèrpret de portuguès, en les tres hores que va durar la seva compareixença Gonçalves es va limitar a assenyalar que ella signava el que li deia el seu marit perquè hi tenia plena confiança, segons van informar fonts presents en l'interrogatori.

És un argument molt similar al que va esgrimir el propi Neymar quan el passat 2 de febrer va declarar davant De la Mata i va afirmar que en el seu fitxatge ell es va limitar a signar els documents que li presentava el seu pare, qui al seu torn va exculpar el seu fill al·legant que el jugador no va tenir res a veure amb aquestes gestions.

En assumir així tota la responsabilitat en el traspàs, el pare de Neymar va destacar que l'operació es va fer correctament i va tractar de desvincular-se de l'assumpte al·legant que es tracta de contrac?tes entre dos clubs, el Santos i el Barcelona, també investigats en aquesta causa com persones jurídiques.

Després de la compareixença de Nadine Gonçalves, també va prestar declaració, igualment en qualitat d'investigat, el representant de l'empresa familiar N&N Consultoria Esporteiva i Empresarial, que igual que la mare de Neymar tenia la intenció de prestar declaració inicialment al Brasil, però que finalment va optar també per fer-ho a l'Audiència Nacional.

Va explicar que Neymar és client d'aquesta societat creada pel pare i la mare del futbolista i va admetre que es va constituir per impulsar la carrera del davanter coincidint amb el seu fitxatge.

Zubizarreta, el 15 de març

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va citar ahir per al 15 de març com a testimoni Andoni Zubizarreta, exdirector esportiu del FC Barcelona, en la causa en la qual s'investiguen presumptes irregularitats en el fitxatge del davanter brasiler Neymar da Silva, procedent del Santos.

Per a aquell mateix dia, el magistrat citava també com a testimonis els qui van ser director de l'àrea de futbol, Raúl San Llehí, i director general del Barça, Antono Rossich, quan es va produir el fitxatge de Neymar l'any 2013.