La FIFA va obrir ahir una nova era en la qual, comandada pel suís Gianni Infantino -escollit per 115 dels 207 membres amb dret a vot- espera recuperar la credibilitat perduda en els últims mesos, pels escàndols de corrupció que van forçar a la dimissió a Joseph Blatter. Infantino, que ja havia encapçalat la primera votació amb 88 vots (3 més que el xeic Salman bin Ebrahim Al Khalifa) es va imposar en la segona ronda a l'Khaifa (88 vots), al Príncep Alí bin Al Hussein (4) i al francès Jerome Champagne, sense suports.

«Hem passat moments tristos, moments de crisi però aquests temps ja han acabat. Gràcies a tots, treballarem junts. Aquesta ha estat una competició esportiva i un gran senyal de democràcia a la FIFA. Gràcies a tots. Hem d'estar orgullosos. Vull treballar amb tots vostès per restablir una nova era a la FIFA amb el futbol al centre», va explicar Gianni Infantino tan bon punt va escoltar l'ovació que li donava la benvinguda com a nou president fins al 2019 per començar una etapa renovada a la FIFA després de 17 anys de presidència de Joseph Blatter. «Estimats amics, és difícil expressar els meus sentiments. Aquests mesos han estat un viatge que m'ha fet conèixer gent fantàstica que estima el futbol i treballa per ell cada dia. Treballarem tots junts. Necessitem el respecte del món sencer i podem una altra vegada centrar-nos en aquest magnífic joc«, va afirmar. En la seva breu al·locució, Infantino va reiterar la seva disposició a «seguir treballant a través de tot el món» perquè el futbol torni a ser «el centre» en el «nou període» que va arrencar ahir al Hallenstadion de Zuric, on es va fondre en una ?abraçada amb els que han estat els seus contrincants en aquestes eleccions.

Abans, durant el torn d'al·locució dels candidats, no hi va haver sorpreses amb el príncep Alí i Jerome Champagne, que no van variar el discurs exposat durant la seva campanya. Al Khalifa va atacar directament al seu màxim rival, Infantino, a qui sense nomenar el va acusar de prometre impossibles donada la situació financera de la FIFA. «No hipotecaré la FIFA per aconseguir vots», va dir el candidat derrotat.

En la seva resposta, Infantino va exhibir la seva facilitat per als idiomes, amb un missatge que va començar en italià -«la llengua en què els meus pares em van inculcar valors», va dir-, i va anar canviant a l'alemany, francès, espanyol, anglès, fins i tot, una mica de portuguès. Infantino va voler arribar a cada confederació dirigint-s'hi en el seu idioma. I també va respondre a El Khalifa. «Durant els meus set anys a la UEFA, se'n van triplicar els ingressos, quan parlo de xifres, creguin-me. Si la FIFA genera 5.000 milions per què no se'n poden distribuir 1.200?».