Reial Madrid i Atlètic de Madrid dirimeixen a l'estadi Santiago Bernabéu quin serà l'equip que seguirà el camí del líder, el Barcelona, ??per lluitar per la Lliga mentre hi hagi opcions matemàtiques, en un derbi madrileny que representa el primer duel davant un gran per a Zidane (16.00, Canal Plus Liga).

Torna el francès Karim Benzema per donar llum a l'atac blanc i el portuguès Cristiano Ronaldo té ànsia de brillar en una gran cita. Ho va fer a Roma, en el triomf més important de «l'era Zidane», però els seus dos gols en els nou últims derbis plasmen la dificultat que té davant els esquemes de Simeone. Els ha estudiat Zizou, que pateix una baixa en defensa davant la qual no té solució natural. Recentment recuperat de la seva lesió a l'espatlla, Marcelo torna a ser baixa per un problema muscular en un bessó. Tan sols dos partits ha pogut jugar des del seu retorn i el tècnic francès ha d'improvisar al lateral esquerre. L'opció més probable és enviar-hi a Dani Carvajal i ficar al brasiler Danilo en banda dreta. Sense el portuguès Pepe, encara curt de ritme després de superar la seva fàscia plantar, i sense el gal·lès Gareth Bale, la incògnita per aclarir pel tècnic madridista és el dibuix. La batalla al centre del camp de cada derbi pot empènyer a apostar per quatre mitjans, amb una figura com el croat Mateo Kovacic o el brasiler Casemiro. El sacrificat seria el colombià James Rodríguez. Però el missatge de Zidane convida a la valentia i el Reial Madrid apostarà per la seva cara més ofensiva per enderrocar el mur matalasser.

Per la seva banda, l'Atlètic de Madrid arriba al derbi amb el desgast del partit de dimecres a Eindhoven i Simeone farà canvis. En concret seran tres: la reaparició d'Augusto Fernández, la titularitat de José María Giménez i la volta a l'atac de Fernando Torres. El migcampista, amb l'alta mèdica des de dilluns d'un trencament parcial del lligament lateral intern del genoll dret, entrarà per "liver, el central per Stefan Savic, lesionat, i el davanter per Luciano Vietto, que va ser el titular a Eindhoven.

Simeone, amb tres baixes per lesió (Yannick Carrasco i Tiago Mendes, a més de Savic), repetirà equip en la resta de posicions, amb Juanfran Torres i Filipe Luis com laterals, amb Diego Godín de central, amb Gabi Fernández, Koke Resurrecció i Saúl -íguez a mig camp i amb Antoine Griezmann en punta o en banda. El derbi coincideix amb la pitjor ratxa golejadora de la temporada del francès Antoine Griezmann, amb un tant en el tram actual pels 18 dels trenta xocs anteriors, i accentua una sensació repetitiva al llarg d'aquesta campanya: l'Atlètic li falta gol. En els últims tres partits només ha aconseguit un, amb el qual va guanyar 0-1 a Getafe.