El Barça tancarà aquest vespre la 26a jornada de la Lliga amb la visita del Sevilla al Camp Nou, partit amb el qual pretén signar una volta de Lliga quasi perfecta, ja que la seva última ensopegada va ser al Sánchez Pizjuán, precisament contra el conjunt andalús. Des d'aquell 2-1 contra els d'Unai Emery, el Barça ha completat una volta extraordinària, a la qual se sumen els seus èxits a la Copa del Rei, fins a arribar a la final -també contra el Sevilla-, i a la Lliga de Campions, amb els quarts de final gairebé encarrilats després de la victòria al camp de l'Arsenal (0-2), a l'anada dels vuitens, un esforç que pot passar factura als blaugrana. Per postres, el Madrid ja està despenjat en la lluita pel títol, després de perdre el derbi. I tot plegat, en una jornada que podria ser de rècord perquè els blaugrana, si guanyen, sumaran 34 partits invictes i igualaran el rècord del Madrid de Benhacker, de la temporada 1988/89.

S'esperen algunes rotacions, sobretot al mig camp, amb l'entrada d'Arda Turan, que podria substituir Rakitic. El Sevilla també va tenir competició europea entre setmana. Dijous van jugar a Noruega contra el Molde a la Lliga Europa i l'expedició va arribar a Sevilla el matí de divendres, amb molt poc marge per preparar el partit.

A més, els andalusos tenen la baixa del migcampista argentí Éver Banega, organitzador del joc sevillista, qui ha de complir un partit de suspensió en veure diumenge passat a Vallecas la seva cinquena targeta groga. L'absència de Banega s'uneix a una altra també important, la del migcampista polonès Grzegorz Krychowiak, qui ha estat diverses setmanes absent per una lesió de genoll.

La victòria de l'Atlètic deixa fora de la lluita per la Lliga al Madrid. Els de Zinedine Zidane estan a 9 punts del Barça, que podrien ser 12 si els de Luis Enrique guanyen avui el Sevilla. A més el Madrid encara ha de passar pel Camp Nou, tot i que tal com estan les coses, el clàssic del mes d'abril pot ser un punt descafeïnat.