Si el que vol el Quart Germans Cruz a final de curs és presentar candidatura per pujar a LEB Plata, el d'ahir no és el camí. I això ho sap molt bé l'equip d'Albert Brea, que faria bé en oblidar com més aviat millor el dur correctiu encaixat a casa davant un Hospitalet que va dominar el partit de principi a fi. Només així s'explica que fins ara l'Hospitalet hagi guanyat tot allò que ha jugat.

En una tarda per oblidar, els gironins mai van tenir opcions de victòria. L'Hospitalet va avisar només començar. Amb un 0-6 de sortida, els del Llobregat van marcar terreny. Aquest va ser el primer símptoma, però no l'únic. És cert que el Quart va saber reaccionar, i va donar la volta a l'electrònic (8-6). Com també ho és que això només va ser un miratge, i és que en un tancar i obrir d'ulls la situació va canviar de la nit al dia. Un parcial de 4 a 12 va posar el 12-18 a la fi del primer temps. Tou en defensa i mancat d'idees en atac, els homes de verd van ser massa permissius davant un Hospitalet que no va perdonar. El pitjor encara estava per arribar. El millor era que sense fer res de l'altre món, el Quart seguia viu. Tot va canviar a l'equador del segon període. A partir d'aquí, els de Brea van desconnectar definitivament. Les conseqüències van ser majúscules. Dit en d'altres paraules, es va passar del 26-30 al 34-51 del descans. Parcial de 8 a 21 que significava la sentència. I quan tot està dat i beneït, poca cosa es pot fer més enllà de treure l'orgull, les credencials i demostrar qui ets. A l'hora de la veritat, el Quart no va ser ni capaç de fer això.

Després del ruixat que Albert Brea va etzibar als seus homes aprofitant la mitja part, les coses tampoc van canviar. L'Hospitalet va sortir disposat a fer més gran la ferida, i ho va aconseguir. Només començar el tercer quart, triple dels visitants, que agafaven una màxima renda de 20 punts (34-54). A partir d'aquí, res a dir. El Quart mai va tenir torn de paraula. L'Hospitalet va fer i desfer quan i com va voler. Dit diferent, li va fer un vestit a mida al Quart, que va arribar a la fi del tercer parcial encaixant un sever 53-71. A l'últim període el guió no va canviar. Al final, 71-92. Ara toca revertir la situació. Queda molt, i tot encara està per decidir. El futur està a les mans d'un Quart que sap que només li val quedar entre els tres primers per poder disputar la fase d'ascens. En tot cas, això tot just acaba d'arrencar. Tenint en compte que els resultats amb els cinc primers de la primera fase també compten, el Quart és tercer amb un balanç de 5 victòries i 4 derrotes. Per ara el millor serà anar partit a partit. I el pròxim serà diumenge (18.15 h) a Castelldefels.