Després de derrotar el Sevilla al Camp Nou, el Barça va igualar aquest diumenge el rècord de 34 partits invicte que el Reial Madrid entrenat per Leo Beenhakker va fixar en la temporada 1988-89 i va donar, així, un pas més en la seva carrera cap al títol de Lliga després de tancar una volta gairebé perfecta.

El 3 d'octubre de 2015 és la data de l'últim disgust blaugrana en forma de derrota. Va ser precisament al Sánchez Pizjuán, on el conjunt sevillà es va aprofitar d'un mal segon temps dels catalans per endur-se els tres punts (2-1).

Des de la seva última derrota, els homes de Luis Enrique han completat un cicle gairebé perfecte: 28 victòries i 6 empats entre Lliga, Lliga de Campions, Copa del Rei i Mundial de Clubs.

Cinc mesos en què han anotat 102 dianes i han encaixat tan sols 19 gols, registres que els ha permès alçar el Mundial de Clubs, posicionar-se amb comoditat en el liderat de la Lliga, tenir un peu i mig en els quarts de final de la Lliga de Campions i imprimir el bitllet per a la final de Copa.

En el partit d'ahir diumenge al Camp Nou, el rècord històric del futbol espanyol fixat pel Reial Madrid de Leo Beenhakker en la temporada 1988-89, quan va enllaçar 25 triomfs i 9 empats, va quedar igualat per l'històric Barça de Luis Enrique.

L'entrenador holandès Beenhaker liderava aleshores a un equip ple d'estrelles: Bernd Schuster, Emilio Butragueño, Míchel, Martín Vázquez, Manolo Sanchís o Hugo Sánchez, entre altres.

Vint anys després, el Barça de Neymar, Suárez i Messi busca deixar enrere el rècord de la Quinta del Buitre. Amb el gol de l'argentí ahir, el trident en suma aquesta temporada 94 (41 de Suárez, 30 de Messi i 23 de Neymar) acostant-se així al registre signat per ells mateixos la passada temporada quan van anotar 122 dianes. El proper pas, el partit a Vallecas dijous.