Com si de l'au fènix es tractés, el Peralada ha ressorgit de les seves pròpies cendres. Fa un mes tocava fons;?instal·lat a la part baixa de la classificació de Tercera durant un munt de mesos, semblava que no hi podia haver un canvi de timó. Com per art de màgia, l'equip empordanès ha fet un gir de 180 graus a la seva situació i actualment travessa el moment més dolç de tota la temporada. Els d'Arnau Sala han estat capaços d'escapar del pou gràcies a l'espectacular ratxa de quatre victòries consecutives:?l'última arribava aquest diumenge, al camp del Sabadell B i per un clar 1-3. Els números són boníssims i estan a l'alçada dels conjunts capdavanters de la lliga, fet que confirma el Peralada com el gironí més en forma de Tercera.

Malgrat els mals resultats de la primera volta, el club sempre ha cregut cegament en la capacitat d'Arnau Sala per fer reaccionar l'equip. Tot i passar per moments delicats, com per exemple dues ratxes de fins a vuit jornades sense guanyar, la directiva ha tingut paciència amb el tècnic de Sant Fruitós del Bages. Des de dalt, hi havia el total convenciment que el canvi de dinàmica acabaria arribant i així ha sigut. En només un mes, el Peralada ha abandonat la posició de cuer i s'ha instal·lat en el quinzè lloc de la classificació, amb 6 punts de marge del descens gràcies a les victòries contra el Morell (1-0), Manlleu (1-2), Rubí (2-1) i Sabadell B (1-3). Els números són espectaculars. N'és la prova que en el que portem de segona volta, s'han aconseguit un total de 16 punts (cinc victòries, un empat i dues derrotes), xifra que supera la puntuació de tota la primera volta de la competició:?15.

La marxa d'homes com Aleix Feixas (rumb al Palamós), Jaume Solé (Llagostera B), Litus Sala (Girona B) i Tidiane Barry (La Jonquera) ha estat coberta amb alguna cara nova durant el mercat d'hivern, com ho és Iván Fernández (procedent del Farners) i Xavi Ferron (Girona B). L'aportació d'aquests últims i el gran moment de forma de l'atacant Marc Mas, l'autèntic killer de l'equip en les darreres jornades, s'ha traduït en els últims bons resultats.

Figueres i Palamós, la creu

Mentre el Peralada progressa adequadament, els altres dos representants de la demarcació no poden dir el mateix. Palamós i Figueres fan de la irregularitat el seu tret més característic. La Unió ha sumat 12 punts dels últims 36 i han perdut pistonada en l'intent de fer el play-off i l'equip és 11è. El degà suma una victòria en nou jornades i s'acosta al descens (és 17è).