Un entrenament-protesta a la mateixa plaça de l'Ajuntament i la visita del dimecres al síndic de greuges, a més de la paralització de totes les activitats del club (entrenaments i partits inclosos). Aquestes són algunes de les mesures de protesta més cridaneres que els entrenadors i els pares del CE Bisbal Bàsquet han programat per a la setmana vinent tips que no es posi fil a l'agulla per solucionar els problemes d'instal·lacions que pateixen des de fa una dècada i mitja. «Fa quinze anys que estem així, tenim jugadors al nostre primer equip de Copa Catalunya que van començar a pre mini a entrenar al pavelló firal en la que havia de ser una solució temporal, que s'ha anat allargant fins ara», explica el president del club, Joan Ferrer, sobre els problemes d'un club que amb el pavelló d'esports desbordat fa molt de temps que fan bons dels seus entrenaments i partits en pistes exteriors de dues escoles i un pavelló pensat per a fires en què se li van posar cistelles, però en el qual no hi ha vestidors i no té un paviment homologat. «Només el trenta-cinc per cent dels nostres entrenaments són en un pavelló d'esports», lamenta Ferrer, que apunta que demanaran a la Secretaria General d'Esports que retiri l'anomenat pavelló firal la consideració de pavelló esportiu perquè «és evident que no ho és».

Les converses entre els responsables del CE Bisbal Bàsquet i els diferents governs muncipals de la població sobre el dèficit d'instal·lacions s'han anat allargassant en el temps. «Hem parlat amb l'alcalde actual, però això ja es remunta a tres mandats enrere. Ara, però, la gent ha arribat a un punt d'esgotament després que en una reunió amb els pares aquest juliol l'alcalde (Lluís Sais) va dir que es canviaria el paviment del pavelló firal i nou mesos després no han fet res i en la presentació dels pressupostos va quedar clar que no hi ha la voluntat de fer-ho», detalla Ferrer sobre un canvi del paviment del pavelló firal, que s'ha comprovat tècnicament que no llisca bé a més d'aixecar-se, que «seria un pedaç més, perquè la solució és fer un nou pavelló esportiu, però que tampoc han previst fer aquest any». Per a Ferrer i la gent del club bisbalenc la solució és que l'Ajuntament reconegui que el pavelló firal no és un recinte adient per a la pràctica esportiva i es plantegi la construcció d'un nou pavelló per donar servei a una població d'11.000 habitants.

«El firal no té vestidors i el d'esports només en té quatre, a vegades en un de sol s'hi reuneixen fins a 35 nens canviant-se a l'hora, i tampoc és que sigui un pavelló que no tingui mancances; la calefacció falla sovint, només hi ha trenta cadires per al públic, el partit es va haver de canviar perquè s'aixecava...». Des del club es lamenta que abans de les eleccions els principals partits polítics donaven suport a la construcció d'un nou pavelló, però que ara cap sembla recordar-ho. El CE Bisbal Bàsquet té un total de 20 equips que mouen 228 jugadors, la majoria menors de setze anys, i una trentena d'entrenadors. El primer equip masculí juga a Copa Catalunya i, encara que el sènior no ajornarà el seu partit de la setmana vinent, però el club estudia l'opció que jugui un partit com a local fora de la Bisbal com a mesura de protesta.