El Barça busca avui a partir de les quatre de la tarda a Eibar allargar a 36 la ratxa de partits sense perdre i seguir el camí cap el títol. No ho tindran fàcil els blaugranes, i és que visiten un camp complicat. No només per les seves dimensions, Ipurúa, un dels més petits de Primera, si no perquè els bascos estan fent una excel·lent temporada. Els de Luis Enrique han posat una velocitat de creuer que resulta impossible de seguir per als seus perseguidors, gràcies sobretot a l'estat de forma dels seus davanters, especialment Leo Messi. L'argentí està en un estat de forma espectacular. Des que ha començat l'any, el de Rosario es troba en un gran moment i ha marcat 20 gols, que han propulsat els de Luis Enrique, que estan disposats a batre tots els rècords. Li caldrà a Messi mantenir un bon nivell aquesta tarda a Ipurúa, i és que Neymar ha de complir un partit de sanció per acumulació de targetes i serà baixa. Tot apunta que serà Munir qui ocuparà un lloc entre Luis Suárez i l'argentí, però també Arda pot tenir la seva oportunitat si finalment Rakitic està disponible.

Si el Barça no perd, enllaçarà 36 partits com a invicte i igualarà una marca a escala continental en poder del mític Milan de Fabio Capello (1992-93). El següent repte serien els 38 partits sense perdre de la Reial Societat, una sèrie que es va produir entre 1978-79. Lluny queden encara els 40 partits d'imbatibilitat del mític Nottingham Forest. Amb tot, Luis Enrique, continua traient ferro als rècords que bat com a entrenador blaugrana. La d'aquesta tarda, serà la segona visita dels catalans al camp de l'Eibar, on van vèncer la temporada passada (0-2) amb gols de Messi.

L'equip guipuscoà, ara mateix és el vuitè classificat amb 36 punts, i ha acumulat tres derrotes seguides i només ha sumat 3 punts dels 21 últims possibles. A l'Eibar se li està fent costa amunt la segona volta. Ha baixat el seu rendiment, perjudicat per l'acumulació de lesionats en les últimes jornades, i perquè sempre és més difícil sumar punts quan s'acosta el final de la competició. S'espera que el tècnic dels bascos, José Luis Mendilibar, torni a apostar per una alineació sense extrems nats, com la setmana passada a Sevilla, on va caure per 1 a 0 però va mostrar una millor imatge del joc del seu equip. El gironí David Juncà, un fix en els esquemes del tècnic, es perfila una vegada més com a titular.