El Barcelona, de nou guiat pel davanter argentí Leo Messi, autor d'un doblet, va ampliar aquest diumenge a 36 la seva ratxa de partits invicte al golejar per 0-4 a l'Eibar en el camp d'Ipurúa en la vint-i-vuitena jornada de la Lliga BBVA.

El Barcelona portava 35 partits sense perdre abans de visitar l'estadi eibarrès i ara ja són 36 duels invictes. En canvi, els locals van patir la seva quarta derrota seguida.

L'entrenador de l'Eibar, José Luis Mendilibar, va alinear el mateix onze inicial que davant el Sevilla, sense extrems nats, per intentar tancar els espais pel centre al Barcelona.

El tècnic visitant, Luis Enrique, va deixar a la banqueta Iniesta, mentre que Arda Turan va jugar com migcampista per l'esquerra i Munir va ocupar el lloc en l'atac del sancionat Neymar.

L'incessant pluja caiguda en les últimes setmanes va fer que la gespa estigués ràpida inicialment. Això va possibilitar el primer gol dels catalans en una jugada iniciada per Messi, en la que va combinar amb Luis Suárez, qui va centrar a l'àrea petita, on Munir va marcar a plaer.

El Barcelona, que està en ratxa, va aprofitar la seva primera ocasió. Poc després, el propi Luis Suárez va poder marcar el segon gol a l'escapar-se del marcatge de Pantic, però el seu tret se'n va anar alt.

També va poder empatar el defensa central Iván Ramis, qui va rematar de cap un centre de Radosevic que se'n va anar per damunt del travesser de la porteria defensada per Claudio Bravo.

Arda Turan li va deixar amb un cop de taló la pilota a Luis Suárez, però el davanter uruguaià no va arribar i Ramis va tallar el perill.

També el local David Juncà va desaprofitar una oportunitat al disparar fora amb la cama dreta.

Amb el marcador a favor, el Barcelona carburava com una orquestra que se sabia de memòria la partitura, sota la direcció de Messi, qui li va donar un passi mesurat a Jordi Alba, encara que la jugada va ser anul·lada per fora de joc.

La pilota era dels visitants, que se la passaven una i una altra vegada, superant sense problemes la pressió dels locals.

Messi, després d'una jugada personal, va posar un esfèric d'or a Munir, qui va tirar fora quan estava sol davant Riesgo.

Va respondre l'Eibar amb una rematada en el segon pal de l'argentí Gonzalo Escalante, qui va empalmar fora una passada de David Juncà.

Sergio Busquets va poder marcar en pròpia porta en la millor acció de l'Eibar, ja que els locals van pressionar molt bé al seu enemic, que no va encertar a treure-la, fins que un passi va estar a punt d'acabar dins de la porteria de Bravo.

Però qui no va perdonar va ser l'argentí Leo Messi, qui després d'un error de Capa va agafar una pilota, va iniciar un contraatac amb l'esfèrica enganxada al peu, es va internar a l'àrea aprofitant que no li va entrar cap defensa, i va batre Riesgo de tret ras i creuat.

Així, es va passar d'un possible empat, al 0-2, després de jugada personal d'un dels millors futbolistes del món. En una altra acció abans del descans, Jordi Alba va centrar des de l'esquerra i l'esfèrica es va passejar per l'àrea petita sense que arribés Rakitic a la rematada.

En la represa, Messi va controlar malament una pilota després d'un bon passi de Luis Suárez, qui s'havia escapat d'un defensa.

El Barcelona va seguir jugant molt còmode i amb molta tranquil·litat amb el 0-2 a la segona part, perquè l'Eibar semblava incapaç de capgirar la truita.

Amb tot, els locals no es van rendir. En una jugada iniciada per Adrián i continuada per Sergi Enrich, el davanter va cedir de nou a Adrián, qui va disparar alt des de la frontal de l'àrea.

Messi va provar fortuna amb un xut de falta directe, però Riesgo va atrapar l'esfèric.

L'argentí, que va entrar a l'àrea en una acció posterior, va centrar i l'àrbitre va assenyalar penal per presumpta mà de Rais, qui es va llançar a terra per tallar la pilota i va recolzar la mà a terra, colpejant-li l'esfèric. Messi va transformar el penal en el 0-3.

Amb el 0-3 els locals van seguir buscant la porteria contrària, però un passi de Saúl Berjón no va trobar rematador. En una altra acció, Adrián no va arribar a rematar de cap un bon centre.

Qui sí va poder marcar va ser Luis Suárez, qui va rematar de cap un llançament de falta llançat per Messi, però va atrapar Riesgo. Poc després Luis Suárez no va perdonar i va marcar el 0-4 de xut ras i creuat.

Sergi Roberto va intentar aconseguir el cinquè gol, però ho va impedir Riesgo.

- Fitxa tècnica:

0 - SD Eibar: Riesgo; Capa, Pantic, Ramis, David Juncà; Escalante (Hajrovic, m. 84), Dani García, Radosevic, Adrián; Sergi Enrich (Inui, m. 89) i Borja Bastón (Saúl Berjón, m. 67).

4 - FC Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué (Bartra, m. 79), Mascherano, Jordi Alba; Rakitic, Sergio Busquets (Vermaelen, m. 79), Arda Turan (Sergi Roberto, m. 79); Messi, Luis Suárez, i Munir.

Gols: 0-1. m. 7. Munir; 0-2. m. 41. Messi; 0-3. m. 75. Messi (de penal); 0-4. m. 84. Luis Suárez;

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco (Comitè navarrès). Va amonestar als locals Radosevic, Ramis, Dani García, i als visitants Luis Suárez i Mascherano.

Incidències: Uns 6.100 espectadors van acudir al camp d'Ipurúa a presenciar un partit de la jornada 28 de la Lliga BBVA, en una tarda hivernal, amb 8 graus de temperatura i pluja. Es va posar el cartell de "no hi ha bitllets". El matx va ser declarat "mig dia d'ajuda al club", per la qual cosa els socis d'Éibar van haver de pagar.