Un any més per aquestes dates, i aprofitant que demà serà 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, la ciutat de Girona es va vestir de gala per celebrar la quarta edició de la Jornada de l'Esport Femení - "Dona" un pas per l'esport.

Tres indrets de la ciutat, concretament la plaça Salvador Espriu, la de Francesc Calvet i Rubalcaba i la riba del riu Onyar van acollir diverses activitats de fins a divuit disciplines esportives diferents durant tota la matinal d'ahir: hoquei sobre patins, gimnàstica rítmica, tennis taula, gimnàstica artística, atletisme, handbol, rugbi, judo, bàsquet, piragüisme, patinatge, esgrima, voleibol, bàdminton, futbol, marxa nòrdica, kick-boxing i paleoentrenament.

A part, la jornada també va comptar amb altres activitats obertes a tothom com ara un entrenament d'alta intensitat, classes d'hipopressius sota les ordres de Sílvia Wang, classes de pilates a càrrec d'EUSES i un flashmove. Els objectius principals d'aquesta jornada són: "potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives creant un espai de visualització, d'iniciació i de reconeixement", així com també "trencar estereotips envers algunes de les disciplines esportives considerades com a no femenines", a part de "destacar la pràctica esportiva com un espai de transmissió de valors individuals i col·lectius".

Aquesta jornada organitzada per l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, el Consell Esportiu del Gironès, la Generalitat de Catalunya a Girona i l'Associació MovArt va comptar a més amb la col·laboració de les principals entitats esportives amb equips femenins de les comarques gironines. Les entitats esportives que hi van col·laborar són: el GEiEG, Uni Girona, CPA Olot, el CPA Girona, Associació Girona-Judo, FD Cassanenc, Girona CH, Handbol Bordils, Salt Gimnàstic Salt, UE Sarrià, Club Piragüisme Salter, UE l'Estartit, i fins un total de disset entitats principalment de la comarca del Gironès que van fer diverses exhibicions sobretot a la Plaça Salvador Espriu, xerrades i partits per deixar tastar en primera persona cadascuna de les seves disciplines esportives. Precisament per això, durant tot el matí es van poder veure jugadores dels primers equips d'alguns dels clubs esmentats com per exemple la jugadora de l'Spar Citylift Girona Anna Carbó. A més, la Diputació de Girona va facilitar un autocar a cada comarca per tal que les noies de tots els instituts de secundària que prèviament s'haguessin inscrit a la jornada poguessin desplaçar-se sense cap mena de dificultat.

L'acte central de la jornada va tenir lloc a les 12 del migdia, amb la presència dels representats de totes les entitats esportives, i de les institucions, presidit per l'alcalde de Girona, Albert Ballesta, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, el representant territorial d'Esports de la Generalitat de Catalunya, Pep Pujols, entre altres, que van fer la tradicional foto de família.