L'Atlètic de Madrid no perd pistonada en la seva persecució particular al Barça després d'imposar-se amb autoritat a Mestalla per 1 gol a 3, en un duel equilibrat en el primer temps, però que els de Simeone van desnivellar al segon període, en què van ser superiors al conjunt local.

Els de Simeone van donar el primer avís al quart d'hora, en una pilota que li va caure a l'àrea a Vietto, però l'argentí va rematar alt. Minuts després va ser Griezmann qui va provar sort amb un xut llunyà que va obligar Alves a enviar la pilota a córner. L'Atlètic era molt superior al València i el seu premi va arribar després d'una greu pèrdua de pilota de Javi Fuego al lateral de l'àrea valencianista, que va acabar amb una passada a Griezmann que, des de la mitja lluna de l'àrea, es va treure un potent xut ras que es va colar al costat de la base del pal de la porteria valencianista. Lluny d'enfonsar-se, el gol en contra va esperonar el València, que va posar més intensitat al seu joc. En tan sols quatre minuts va igualar el partit, després d'una gran assistència de cap d'Alcácer a Txérisxev, que el rus no va desaprofitar.

Arriba la sentència

A la represa, l'Atlètic va trobar la seva millor versió i amb el pas dels minuts es va intensificar el domini del conjunt madrileny. Fernando Torres, que portava uns minuts en el terreny de joc, va anotar el segon gol dels seus a la sortida d'un córner i el València que es va quedar amb 10 per l'expulsió de Santos, es va complicar encara més les coses. De fet va ser l'Atlètic el que va disposar de les millors ocasions i en el tram final del duel Carrasco va sentenciar amb l'1 a 3 definitiu.