Mig centenar de jugadors del Bisbal Bàsquet, arropats per desenes de membres més del club i familiars, van protagonitzar ahir a la tarda un entrenament reivindicatiu a la plaça de l'Ajuntament. Es queixen de l'alarmant manca d'instal·lacions que pateix el municipi i dels dèficits que té el Firal, l'equipament on hi ha programades més hores d'entrenament i que no disposa ni de vestidors ni d'una superfície addient per a la pràctica del bàsquet. L'actual equip de govern s'havia compromés l'estiu passat a corregir aquestes mancances però en el pressupost d'aquest 2016 aquesta partida no s'hi ha contemplat, segons denuncia el president del Bisbal, Joan Ferrer.

El Bisbal va començar a alçar la veu per la situació que pateixen la setmana passada, a travès d'un comunicat, on anunciaven que aturarin els entrenaments menys el que es va fer ahir en senyal de protesta davant l'Ajuntament. El club mobilitza una vintena d'equips, incloent-hi el sènior de Copa Catalunya, que equivalen a uns 230 jugadors. El pavelló municipal no pot atendre totes les necessitats i el Bisbal ha d'acabar utilitzant el Firal, que no està pensat com a equipament esportiu, i el pati d'un parell d'escoles de la població.

«Els és igual que els nens rellisquin. Això és un problema que ve de fa molts anys i mai cap Ajuntament ha mogut ni un dit per resoldre-ho», es lamentava ahir Ferrer. Les reivindicacions del Bisbal han tingut un ampli ressó i de seguida el club ha començat a comptar amb complicitats tant del món del bàsquet (altres clubs gironins o el president de la delegació gironina de la Federació Catalana, Xavier Santaló) com d'altres esports. El president del Bisbal considera que «hem de fer un front comú amb la resta d'entitats esportives de la vila per reclamar inversions en instal·lacions».

Un dels fets que més preocupa és que «a l'Ajuntament saben que la pista del Firal no compleix la normativa, però tot i això la inversió continua sent ridícula». Joan Ferrer considera que la resposta que va donar l'equip de govern a les seves denuncies la setmana passada «és un intent de confondre la societat bisbalenca perquè no dóna cap dada» i va dir que el primer equip es planteja jugar de local fora de La Bisbal un partit de Copa Catalunya.