L'Espanyol respira. L'equip de Constantin Galca es va allunyar anit del descens després de superar el Rayo Vallecano al seu estadi en un partit d'elevades revolucions, amb un intens intercanvi de cops que va decidir un gol d'Hernán Pérez quan faltava menys d'un quart d'hora per al final.

El conjunt blanc-i-blau va arrencar amb la intensitat i la concentració que Galca havia demanat i va diluir les poques intervencions del seu rival;?la més perillosa, a les botes de Bebé. El seu futbol el va portar en diverses ocasions a l'àrea de Yoel i fins i tot va reclamar un penal de Joni Montiel sobre Duarte al minut 8. Va veure porteria aviat l'Espanyol. Una centrada mesurada d'Asensio la va rematar Abraham al fons de la porteria. No s'havia jugat ni un quart d'hora i el partit feia baixada. Però el Rayo, fidel a l'estil del seu tècnic, Paco Jémez, es va llançar immediatament a la recerca de l'empat. Això sí, la defensa local va fer bé la seva feina, va evitar qualsevol jugada atacant amb cara i ulls dels madrilenys i fins i tot va propiciar alguns contracops perillosos, amb Gerard Moreno i Burgui com a principals protagonistes.

Després del descans, Galca va avançar línies i en els primers minuts la presència espanyolista en els dominis de Yoel va ser constant. Jémez va moure fitxa ràpid i va donar entrada a Quini i a Ozbiliz. Just després dels dos canvis, l'Espanyol va gaudir d'una de les seves millors ocasions de gol. Gerard Moreno, per la dreta, va assistir a Asensio, que no va veure el tir clar i va cedir la pilota a Abraham, que va disparar sense gaire força.

Després va arribar el torn del Rayo , ràpid i atent a la contra per reiniciar el xoc. Va disparar canonades des de la frontal de l'àrea per mitjà de Ozbiliz, primer, i Joni, després, que es van ser molt a prop dels pals del gironí Pau López. La intensitat dels visitants va donar els seus fruits i Bebé marcaria després de retallar Diop i d'inventar-se una canonada creuada. Galca va refrescar el seu atac perquè el punt no era suficient. Va entrar Caicedo, encara que la veritable solució va arribar amb Hernán Pérez, que va aconseguir un gol per emmarcar en el minut 77, amb un xut que va perforar la porteria rival. Una victòria important que permet a l'Espanyol sumar 31 punts i marxar a 5 del temut descens.