El nord-americà Jeff Tarango, antic entrenador de Maria Xaràpova, va culpa ahir l'equip de la tennista russa pel positiu que va donar en un control antidopatge a què es va sotmetre durant el passat Open d'Austràlia. «Estic molt sorprès. Fa uns dies vaig estar amb ella i amb les meves filles i no ens va dir absolutament res. L'anunci ens va agafar per sorpresa a tots», va dir Tarango a la cadena britànica BBC.

L'extennista californià, de 47 anys, considera que és «creïble» que Xaràpova no estigués al cas dels canvis en la llista de substàncies prohibides de la Federació Internacional de Tennis. «Si ella no llegeix les cartes de la ITF els membres del seu equip ho haurien de fer. S'està jugant massa», va afirmar Tarango, que va culpar íntegrament el seguici de la tennista russa, al qual paga «prop d'un milió de dòlars per estar amb ella». «Vaig ser un dels seus primers entrenadors i l'estimo molt, és una gran campiona. Tots els integrants del seu equip són culpables. Ella necessita centrar-se en entrenar. Odiaria que això acabés amb la seva carrera i el seu llegat», va dir.

Nike trenca amb la tennista

La multinacional esportiva nord-americana Nike va anunciar ahir que «suspèn» la relació contractual que mantenia amb la tennista russa Maria Xaràpova després que ella mateixa revelés que ha donat positiu en un control antidopatge.

«Ens sorprenen i entristeixen les notícies sobre Maria Xaràpova. Hem decidit suspendre la nostra relació amb Maria mentre la investigació procedeix. Seguirem monitoritzant la situació», va informar la companyia en un comunicat. Aquesta és la segona vegada durant les últimes setmanes que Nike cancel·la un contracte amb una gran estrella esportiva, després que el 17 de febrer trenqués relacions amb el boxejador filipí Manny Pacquiao pels seus comentaris sobre els homosexuals, dels quals ha dit que són «pitjor que els animals».