El Costa Brava Girona Basket es continua consolidant com un atractiu més de les vacances de Setmana Santa a la demarcació i en l'edició d'aquest 2016, que es disputarà del 24 al 26 de març, mobilitzarà un miler d'esportistes, entre jugadors i entrenadors, i generarà un impacte econòmic pròxim al mig milió d'euros. La iniciativa va ser presentada ahir a la Diputació de Girona pel seu director, Josep Guardiola, i Carles Salgas, diputat d'Esports de la corporació, al costat de Maite Calamita, representant de la Federació, i d'Èric Surís i Albert Brea, tècnics del Salt i el Quart, que van exercir de padrins.

El torneig reunirà alguns dels millors clubs de l'Estat i també d'Europa, repartits entre les categories mini, infantil i cadet, tant masculí com femení. Set localitats gironines es repartiran els prop de 200 partits que es programaran en aquests tres intensos dies de bàsquet: Girona (2 pistes), Salt (2 pistes), Bescanó, Fornells, Quart, Sant Julià de Ramis i Sant Gregori. Barça, R. Madrid, Gran Canària, Canàries, Valladolid, Baskonia, Ulm i Gotha (Alemanya), l'escola Arvydas Sabonis (Lituània), CBA Amsterdam (Holanda) i Sassari (Itàlia) estaran representats a la competició, que també tindrà els seus participants gironins en l'Uni GEiEG, el CB Fornells, el CE Bescanó, el CEB Girona i el CESET.

En categoria cadet un dels grans atractius és que es podria donar una final entre els dos grans del bàsquet espanyol, Barça i Madrid, que es disputaria a la pista central del pavelló de Fontajau, en aquesta edició, un dels escenaris de la competició.

També cal destacar equips de referència en les seves respectives zones, com ara el Tabirako (Durango), Sant Lluís de Maó (Menorca), San Ignacio Loyola (Pamplona), Boscos de Ciutadella (Menorca), Viu Bàsquet i Sant Josep Obrer (Mallorca) o el CBA Canarias (Gran Canària). El torneig també compta amb clubs catalans de referència: Igualada, l'ADR Pineda, Minguella, Lliçà d'Amunt, CN Sabadell, Manyanet Molins o el Sant Joan Despí. Per segon any consecutiu, el dia abans de començar el torneig es portarà a terme l'School Cup, una activitat dirigida a escoletes de formació de clubs gironins, al pavelló de Vilablareix. També es faran tornejos previs en cadet, infantil i mini a Vilablareix, Palau i Sant Gregori.