El macroprojecte urbanístic que emprendrà el FC Barcelona durant 3 anys i mig a partir del 2017 ja té tots els actors al tauler, després que dimarts a la nit es revelés l'últim estudi d'arquitectes, potser el més esperat, ja que serà el que aixecarà el nou Camp Nou sobre l'estructura del que ara alberga 99.412 aficionats. Coneguts els arquitectes que dissenyaran el Camp Nou, el nou Palau i el Miniestadi, al Barça només li falten permisos administratius i confirmar les fonts de finançament que hauran de cobrir la previsió de despesa de 600 milions d'euros per a tota l'obra, que està previst que comenci en el primer trimestre del 2017 i acabi l'estiu del 2021. En total, el Barça ha pressupostat 600 milions per emprendre una obra faraònica que, en paraules de l'impulsor econòmic, l'exvicepresident d'economia del club Javier Faus, no comportarà cap derrama per als socis, no s'augmentaran els abonaments i, sobretot, no posarà en risc el projecte esportiu.

Així, s'espera que un terç del finançament arribi per part dels naming rights, 200 milions, més o menys, que haurien de permetre que durant un llarg període al nom del Camp Nou l'acompanyi un cognom comercial, encara per descobrir-se. Dos-cents milions més els finançarà el propi club amb partides pressupostàries que haurien de sorgir també del superàvit en els exercicis de les temporades, mentre que l'últim terç (200 milions més) serà finançat a través de deute bancari. S'anomena Espai Barça a l'actuació urbanística que afectarà tots els racons on s'assenta el Camp Nou i l'actual Miniestadi, així com la construcció d'un nou Mini a la Ciutat Esportiva, obra que dimarts es va posar en marxa.

La gran perla de l'Espai Barça és el Camp Nou, que passarà de ser un estadi amb capacitat per a 99.412 aficionats a albergar-ne 105.000, amb tots els seients sota coberta. L'obra està pressupostada en 420 milions. El nou Palau Blaugrana, que es construirà on ara està ubicat el Miniestadi, tindrà una capacitat per fins a 12.000 aficionats i té un cost de 90 milions d'euros. La resta de l'Espai Barça és el següent: Un segon pavelló per a 2.000 persones, el Palau de Gel, l'Espai Social (oficines atenció barcelonista, penyista i especials), l'Espai Comercial, les Oficines, la Masia i el nou Miniestadi. Tot això està pressupostat en 90 milions més, per arribar als 600 milions.

Dimarts a la nit es va saber que el despatx japonès Nikken Sekkei, associat amb Joan Pascual i Ramon Ausió, serà l'encarregat de projectar el nou Camp Nou. La presentació del projecte de construcció del nou Camp Nou es realitzarà en un acte púbic d'aquí a unes setmanes.