L'estrena de Girona, amb Montilivi acollint la inauguració i les finals que normalment es feien a Palamós, i de Fornells de la Selva, la setzena edició del MIC continua creixent a les comarques gironines i arribarà a la xifra rècord de 22 seus i 29 camps de futbol, que acolliran més de 700 partits entre el 23 i el 27 de març. Les xifres d'equips, 256, i de països de procedència, 40, també són les més altes de la història d'un torneig que ha estat quinze anys seguits celebrant-se a la Costa Brava i les comarques gironines (la primera edició va ser a Canàries. Girona i Fornells de la Selva s'afegeixen a una llista de municipis seus del MIC on ja hi eren Begur, la Bisbal d'Empordà, Calonge, Cassà de la Selva, l'Escala, l'Estartit, Hostalric, Llagostera, Lloret de Mar, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar i Vidreres. Es passa de 20 seus a 22 i de 26 camps de futbol a 29 perquè, a més de Montilivi i el Municipal Josep Busó de Fornells, també s'hi afegeix el Josep Sunyé i Arxer de Sant Feliu d Guíxols, que passarà a tenir dos camps al MIC.

Sergi Roberto i Víctor Álvarez, futbolistes del Barça i l'Espanyol, van ser ahir els protagonistes de la presentació del MIC al Cosmo Caixa de Barcelona, on els dos jugadors van recordar les seves participacions en el torneig. «Poder competir contra equips de tot el món va ser una gran experiència, era l'esdeveniment més esperat per tots els jugadors des de l'inici de la temporada», va dir Sergi Roberto, que va jugar el MIC per primer cop amb deu anys formant part d'una selecció de Reus i, més tard, hi va tornar amb el cadet del Barça.

«Tinc un gran record de les vivències, de l'hotel, de tot el que vius fora del camp», recordava Víctor Álvarez, que va recomanar als futurs participants que «surtin a guanyar però, sobretot, que gaudeixin dels moments que es viuen amb els companys i amb el cos tècnic».

El torneig de futbol base, on a més de Sergi Roberto i Víctor Álvarez han passat jugadors com Neymar, Piqué Messi, no deixa de créixer amb inscripcions d'equips d'arreu del món. Enguany totes les categories del torneig han augmentat en nombre d'inscrits. Les més multitudinàries són la cadet i la infantil, amb 64 equips, seguida de l'aleví de futbol -7 (48), la juvenil (40) i l'aleví de futbol -11 (32).

Per segon any consecutiu el MIC també aposta pel futbol femení, amb 8 participants en la categoria infantil-aleví.