Un Barcelona, a mig gas, ha atropellat aquest dissabte un inofensiu Getafe (6-0), en un partit en el qual els blaugranes, liderats per un superb Leo Messi, han sumat 37 partits sense conèixer la derrota i han fet un pas més cap al títol de Lliga.

Els pupils de Luis Enrique n'han tingut prou amb un complet primer temps per deixar el partit sentenciat amb els gols de Juan Rodríguez, en pròpia porta, Munir, Neymar da Silva i Leo Messi, que ha acabat el partit amb un recital d'assistències (3).

Conscient potser de la superioritat del seu equip, Luis Enrique ha apostat, de nou, per les rotacions. Aquesta vegada ha sorprès deixant Luis Suárez a la banqueta. En el seu lloc ha jugar Munir, que ha acompanyat les altres dues puntes del trident: Messi i Neymar da Silva.

El pla li ha sortit bé a l'asturià. Hi ha ajudat el partit pla d'un impersonal Getafe ple de baixes, la resistència del qual ha durat el que ha tardat el Barcelona, lluny de la seva versió piconadora, ha anotat el primer gol (min.9).

Ha estat en la primera arribada amb cara i ulls dels blaugranes. Ha rebut Messi a la mitja punta, ha habilitat Alba a l'esquerra, que ha filtrat un centre que ha rebotat al peu de Juan Rodríguez a l'interior de l'àrea, que ha superat un venut Guaita.

Gairebé sense voler-ho, el Barça s'avançava al marcador i encarava el partit. El segon ha pogut arribar just dos minuts després amb un penal infantil del Getafe sobre Neymar.

Messi ha estat l'encarregat de disparar-lo, però l'ha llançat malament i Guaita ha endevinat les seves intencions en la vuitena pena màxima fallada pels blaugranes en aquesta Lliga.

L'error, no obstant això, ha despertat els locals, que han sentenciar el partit en uns 25 minuts restants en els quals no han tingut pietat d'un Getafe sense ambició en atac -zero trets en el primer temps- i certa passivitat en defensa.

Munir anotava el segon (min.20) després d'una combinació màgica entre Iniesta i Messi. L'argentí no ha encertat a l'interior de l'àrea i el que semblava un tret ha acabat amb un gol de cap del davanter madrileny.

A mig gas, la maquina blaugrana anotaria dos gols més abans del descans, que podrien haver estat tres, però el travesser i Guaita han evitar el gol de Piqué.

No ha perdonat, en canvi, Neymar en el minut 32, i després dels seus dies de desconnexió al Brasil, transformava el tercer després d'una altra assistència vertiginosa de Messi. El brasiler ha definit amb l'interior del peu dret en un mà a mà amb un Guaita desbordat.

No podia acabar el primer temps sense el gol de Messi (min.41). L'argentí s'ha lluït amb una retallada estratosfèric a la frontal per superar Juan Rodríguez i amb l'esquerrana ha impactat un tret sec que el porter visitant no ha pogut desviar.

Es rescabalava el de Rosario del seu penal fallat, encara que el seu festival no cessaria en un segon temps en el qual el Getafe no s'ha despertat del seu malson.

El 'deu', avui més mitjapunta que mai, ha tornat a enfundar-se el vestit d'assistent perquè Neymar anotés a plaer el cinquè gol (min.53).

Conscient que la seva Lliga és una altra, Escribá ha donat descans a Pedro León i a Scepovic. Han entrat en el seu lloc Víctor Ruiz i Moi Gómez, que tampoc han pogut frenar la sagnia.

Cert és que no ha tingut sort el Getafe en el sisè gol blaugrana, obra d'Arda Turan. El turc s'ha aprofitat de dos rebots de Munir i Piqué en la sortida d'un córner per transformar un gol acrobàtic amb un remat d'esquena a la porteria.

Ha aprofitat el gol per introduir rotacions Luis Enrique, pensant en els tres pròxims partits: Arsenal, Vila-real i Reial Madrid. Han descansat Iniesta, Mathieu i Piqué. En el seu lloc han entrar dos suplents -Bartra i Mathieu- i ha debutar aquesta temporada a la Lliga el del planter Sergi Samper.

Ha abaixat una marxa el Barcelona i el Getafe ha aconseguit, per fi, completar el primer tret entre els tres pals. Ha estat Moi Gómez en el minut 60, que pocs minuts després ha tingut el gol de l'honor amb un tret creuat que ha passat prop del pal dret de Bravo.

Ja no s'han vist més gols en una tarda plàcida en què el Barça ha guanyat el seu dotzè partit consecutiu en la competició domèstica que, a l'espera que els seus perseguidors disputin els seus respectius partits, gaudeix d'un avantatge d'onze punts sobre l'Atlètic de Madrid i quinze respecte al Reial Madrid, segon i tercer, respectivament.

Una situació diametralment diferent de la del Getafe, que encadena nou partits sense conèixer la victòria i segueix sense desenganxar-se de l'amenaça del descens.

-Fitxa tècnica:

6 - Barcelona: Bravo; Aleix Vidal, Piqué (Bartra, min.68), Mathieu (Vermaelen, min.60), Alba; S.Roberto, Arda, Iniesta (Samper, min.60); Messi, Munir i Neymar.

0 - Getafe: Guaita; Emi, Velázquez, Vergini, Pereira; Juan Rodríguez, Medrán; Pedro León (Moi Gómez, min.54), Wanderson, Yoda; i Scepovic (Víctor Rodríguez, min.54).

Gols: 1-0, min.8: Juan Rodríguez (p.p). 2-0, min.20: Munir. 3-0, min.32: Neymar. 4-0, min.41: Messi. 5-0, min.53: Neymar. 6-0, min.56: Arda.

Àrbitre: Pedro Jesús Pérez Montero (Comitè Andalús). Ha amonestat Velázquez (min.9) i Medrán (min.42) del Getafe.

Incidències: Partit corresponent al vint-i-novena jornada de la Lliga BBVA disputat al Camp Nou davant 87.533 espectadors.