El Barcelona rep aquesta tarda el Getafe al Camp Nou, amb la intenció de fer del partit un tràmit davant d'un un rival que ha iniciat una caiguda lliure, que l'ha col·locat a les portes de la zona de descens, però que no renuncia al miracle. El Barcelona suma 36 partits seguits invicte i no sembla que la visita del Getafe li pugui tallar aquesta ratxa, que es trencaria amb una derrota, i més quan els blaugrana recuperen el brasiler Neymar, que en el partit anterior, contra l'Eibar, en va complir un de sanció per acumulació de targetes. Queden deu jornades per acabar la Lliga, i malgrat que al vestidor del Barcelona desitgen abstreure's de mirar el calendari per veure quan podrien cantar victòria, la veritat és que la trajectòria els avala per la ratxa de partits sense perdre.

Amb el partit contra el Getafe acaba un trio de partits que es presentaven fàcils per signar els tres punts, després de les visites a Vallecas i Eibar. Quan finalitzi el partit contra el Getafe, al Barça sí que se li presentarà un calendari més exigent, com és la visita de l'Arsenal en la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, ronda que té força encarada després del 0-2 a Londres, i dos partits de la màxima a la Lliga: la visita al camp del Vila-real i el clàssic al Camp Nou. Luis Enrique tornarà a recórrer a les tradicionals rotacions, que no s'espera que afectin a davant, i sí la defensa i la medul·lar, on dues de les peces a les quals va poder recórrer en el mercat d'hivern, Aleix Vidal i Arda Turan, han començat a tenir minuts amb certa assiduïtat, però sense disputar encara la titularitat als fixos en les seves posicions, cas d'Alves i Iniesta, respectivament. A causa de l'entrada de Neymar, tot indica que acabaran els serveis de Munir, autor del primer gol a Eibar, que tornarà a la banqueta.

El Getafe no renuncia al miracle de puntuar al Camp Nou per alleujar la seva mala situació a la taula, en la qual ocupa posicions perilloses a un sol un punt de distància de les places de descens que enviarien el conjunt madrileny a Segona. La situació dels homes de Fran Escribá no convida a pensar que presentin gaire batalla en un camp en el qual només han aconseguit tres empats en les seves 14 visites anteriors. Això sí, l'última vegada, fa un parell de cursos, va aconseguir un 2-2 que va provocar que el seu rival pràcticament es deixés la Lliga pel camí.

Encara que la passada jornada el Getafe va trencar una ratxa de set derrotes seguides amb un empat a casa amb el Sevilla, aquest punt només ha animat en part la mentalitat d'un grup de jugadors que tenen la vista més posada en el següent compromís, contra l'Eibar. A més, les nombroses baixes amb les quals compta Fran Escribá tampoc ajuden per intentar assaltar una plaça dificilíssima. En total, seran sis els jugadors de la plantilla que no podran actuar al Camp Nou. La resta no podrà viatjar a Barcelona. La llista és llarga:Roberto Lago, per lesió d'última hora, l'algerià Mehdi Lacen, a qui Escribà ha preferit reservar per al següent matx; per lesió de més durada, Damián Suárez i Carlos Vigaray; i, per acumulació de targetes, Pablo Sarabia, Juan Cala i Álvaro Vázquez.