Xavi Fernández no ha amagat mai que el calendari que ha hagut d'afrontar en la seva estrena com a tècnic de l'Spar Citylift Girona estava totalment capgirat de com a ell li hauria agradat. El nou tècnic de l'Uni es va trobar, sense temps per entrenar, amb tres partits en vuits dies amb rivals de certa envergadura (Gipuzkoa, Conquero i Gernika); mentre que ara, passat el que ell mateix anomena "Tourmalet", té dos partits en quinze dies contra els dos últims classificats de la Lliga (Añares Rioja i Gran Canària) amb l'afegit, a sobre, que compta amb tota la plantilla més l'afegit de la retornada Ify Ibekwe. Un panorama per ser optimista i fer créixer l'equip de cara als dos últims partits de la lliga regular, aquests sí molt complicats, a la pista del Mann Filter i a Fontajau davant el Perfumerías Avenida de Miguel Ángel Ortega.

"Ens trobarem un equip que matemàticament ja ha descendit, però que en les dues últimes setmanes ha guanyat dos partits jugant sense cap mena de pressió", explica Xavi Fernández sobre el rival d'avui, Añares Rioja, en un partit que es jugarà a Azpeita (Gipúscoa) a la sis de la tarda. L'equip basc va pujar de rebot a Lliga Femenina 1 i, amb una plantilla amb nivell de LF-2 i tres ?estrangeres, han anat acumulant derrotes fins que, en les dues últimes setmanes, s'han alliberat guanyant el Ferrol a casa (65-60) i el Bembibre a domicili (81-82) quan, matemàticament, ja havien perdut la categoria. "És un partit teòricament assequible, però nosaltres hem de sortir al cent per cent per guanyar i anar agafant posicions de cara al play-off", diu el tècnic de l'Spar Citylift Girona sobre un rival en el qual destaquen la base de Veneçuela Roselis Silva, quarta màxima anotadora de la lliga amb divuit punts per partit, i la pivot russa Maria Davydova (12 punts i 9 rebots per partit).

Poques armes per plantar cara a un Uni que, aquesta setmana, s'ha entrenat amb deu jugadores professionals per primer cop aquesta temporada i que avui començarà a veure com remodela un equip que, amb l'arribada d'Ify Ibekwe, té moltes més jugadores per dins que no pas per fora, amb Noemí Jordana com a única base. "Veurem fins a quin punt som capaços d'introduir-la a dins de l'equip, però sense dubtes és una incorporació de qualitat i una injecció d'il·lusió i de sang nova per al grup que ens vindrà molt bé", analitza Xavi Fernández sobre l'arribada d'un Ify Ibekwe, que la temporada passada va ser clau per l'històric títol de lliga de l'Uni. L'aler pivot va ser la jugadora més valuosa de la competició tant a la Lliga regular com en les sèries pel títol en les quals les gironines va derrotar el Conquero i el Perfumerías Avenida.