El Reial Madrid va guanyar al camp del Las Palmas gràcies a dos gols de córner, el definitiu en el minut 89, just quan l'equip local acabava d'empatar el partit, i va sumar així els tres punts a Gran Canària tot i perdre als minuts finals el central Sergio Ramos, expulsat per dues targetes grogues.

Es presentava l'equip blanc a la cita a quinze punts del Barcelona i amb moltes novetats en la seva alineació; les principals a la banda esquerra, amb Álvaro Arbeloa com a lateral i el reaparegut Gareth Bale com a extrem d'aquest costat. No hi eren els descartats Toni Kroos, James Rodríguez i Danilo.

Després d'uns primers minuts de domini altern, els blancs van rebre un ensurt molt aviat. Un excés de confiança de Luka Modric va acabar amb una pèrdua de pilota del migcampista prop de l'àrea que va propiciar que Willian José es quedés tot sol davant Keylor Navas. El porter va iniciar el seu xou particular i amb una gran aturada va salvar el seu equip. Va ser la primera de moltes del sud-americà, un dels artífexs perquè els de Zidane sumessin anit els tres punts.

El partit sembla anestesiat, però Modric va trobar una línia de passada cap a Cristiano que el va deixar sol en carrera davant Javi Varas, encara que el portuguès va finalitzar la jugada amb un xut previsible que va rebutjar el porter sevillà. La jugada va acabar en un córner regalat per David García sense estar pressionat que Isco Alarcón va posar en joc des de l'esquerra i Sergio Ramos, arribant al primer pal totalment lliure de marca, va creuar la pilota de cap a la xarxa (0-1). El Madrid es trobava, pràcticament sense voler, per davant en el marcador i això li va permetre arribar al descans amb certa tranquil·litat. El panorama va canviar al segon temps. I de quina manera.

Navas va haver d'aparèixer de nou a l'inici de la represa, quan Arbeloa va enviar cap a la seva porteria una falta botada per Momo. L'acció va animar el Las Palmas, que va estirar-se a la rercerca de l'empat. Keylor Navas va salvar els seus en una doble ocasió del jove Nili quan l'afició ja cantava l'empat. No van ser les úniques arribades. Un xut indirecte a l'interior de l'àrea va ?obligar Casemiro a actuar en defensa quan el xut de Momo marxava cap a porteria. Més tard, una rematada de Sergio Araujo, que acabava d'entrar, va marxar fora per poc.

Quan el 0-1 semblava definitiu, un greu error de Kovacic va donar una clara opció per als canaris, que no van fallar. Willian José va endinsar-se a l'àrea, es va plantar davant Keylor Navas i va establir l'empat (1-1). Poc va durar l'alegria al conjunt de Quique Setién. Bàsicament perquè el Reial Madrid va treure petroli, un cop més, de l'estratègia. L'únic recurs que ahir li va funcionar. En un córner, Casemiro va fer 1-2 de cap, just abans que Ramos fos expulsat per doble amonestació.