Un total de 181 esportistes gironins, de 20 modalitats diferents, van ser premiats ahir al vespre per la Generalitat de Catalunya en la segona edició de la gala de Reconeixement a les Joves Promeses de l´Esport de la demarcació. Entre les moltes distincions, n´hi va haver per a les gimnastes Nora Fernández i Laura Bechdejú; les tennistes Aliona Bolsova i Paula Badosa; el ciclista Jofre Cullell, i els jugadors d´handbol Albert Díaz, David Mach, Carles Massot i Natan Suárez. La gala es va fer a l´Auditori de Girona, i va reunir uns 800 assistents entre premiats i acompanyants. El secretari general de l´Esport, Gerard Figueras; el representant territorial a Girona, Josep Pujols, i la regidora d´Esports Isabel Muradàs van ser els encarregats de presidir l´acte, que va incloure una exhibició de l´escola Funky Sisters d´Anglès.

Per segon any consecutiu, la Representació territorial de la Secretaria General de l´Esport a Girona va organitzar l´acte de Reconeixement a les Joves Promeses de l´Esport gironí. Les propostes de presentació de les candidatures s´ha de formalitzar mitjançant la Delegació Gironina o la Federació Catalana corresponent, les quals han verificat els resultats obtinguts. Ahir es van atorgar els reconeixements als esportistes que han obtingut un resultat esportiu destacat durant l´any 2015. El premi pot ser a títol individual o per equips en esports col·lectius, sempre que els protagonistes siguin esportistes gironins d´entre 14 i 18 anys que hagin guanyat una final catalana o hagin fet podi en una competició de nivell superior, o bé hagin guanyat en categoria absoluta en competicions federades.

Aquests reconeixements es poden atorgar més d´una vegada en categories diferents o havent superat la classificació de la temporada anterior. El guardó concedit es formalitza mitjançant un diploma i un trofeu amb el nom de la persona guanyadora i l´any de concessió. En dues edicions ja s´han premiat gairebé 400 esportistes gironins pels seus mèrits.

Les vint modalitats esportives que van tenir premiats ahir van ser atletisme, bàsquet, ciclisme, esquí, gimnàstica artística, halterofília, handbol, hípica, judo, korfbal, motociclisme, natació, pàdel, patinatge (inclou hoquei), piragüisme, rem, rugbi, salvament i socorrisme, tennis i vela.