Plantar-se al bell mig del mes de març i comprovar que Javi Revert només ha marcat 6 gols només pot vol dir alguna cosa: al gironí li ha passat quelcom. I?greu. Revert s'ha fet un tip de veure porteria, sigui on sigui i només un contratemps majúscul l'ha pogut aturar. Així ha estat i en forma de lesió. Una lesió tossuda i punyetera, que l'ha deixat fora de combat durant dotze jornades de lliga. Massa temps per al futbolista, a qui se li ha fet etern. Fins que ha vist la llum. Va ser aquest passat cap de setmana. Derrota contra el Terrassa, però bona notícia per al Figueres:?Revert va jugar els últims 13 minuts i tot i acabar amb una petita sobrecàrrega que l'impedia entrenar-se el dilluns, el seu retorn és una realitat. Ell, el més feliç del món:?«Ja era hora!» .

Té motius de sobres per haver-se tret un pes del damunt. Dos mesos i mig fora de combat per un trencament del quàdriceps que se li ha anat complicant i que ha costat un munt que marxés. «Se m'ha fet etern», confessa. «No havia estat mai tantes setmanes aturat», es justifica. No li falta raó a Javi Revert, que ha superat una «lesió molt dura» i que li ha tocat viure una situació que espera no repetir. «Esperem que no em torni a passar res així. Hi ha anys que ho jugues tot i que un altre company es perd mitja lliga per un trencament. Aquest cop m'ha tocat a mi».

Evidentment, estar-se tant de temps de baixa no és per llençar coets i el gironí no ho ha passat bé. Ha intentat, això sí, prendre-s'ho amb filosofia. «M'ho he agafat el millor que he pogut. He fet tot el possible per estar bé, però no hi havia manera. No se'm pot retreure res», explica. Sobretot per a un home que normalment ha esquivat les lesions. «Sempre he jugat molts partits. ?L'any passat me'n vaig perdre cinc i se'm va fer etern. Imagina't dos mesos i mig! És dur». Ara, tot això ja és cosa del passat. La setmana passada es va entrenar amb normalitat, sense cap por de recaure:?«Abans no podia colpejar amb la meva cama bona, però ara sí. Em sento bé i espero poder anar jugant cada cop més. Si pot ser mitja hora el dissabte, perfecte. I?després una hora. Fins a trobar-me perfectament». Tot, per donar un cop de mà als companys i tancar la salvació d'una vegada per totes:?«Si el play-off està impossible, hem d'assegurar la salvació. Seria un daltabaix baixar i estic convençut que no passarà pas».

«És el millor fitxatge»

Si Javi Revert està que balla d'un peu, tant o més feliç que el davanter gironí ho està el seu entrenador, Eduardo Vílchez. Està content amb la feina que durant la lliga han fet els seus jugadors, però en cap moment amaga que la baixa de Revert ha estat una absència sensible. Per això, poder comptar de nou amb ell és una boníssima notícia per a un Vílchez que està convençut que l'atacant ajudarà, i molt, en aquestes últimes jornades.?«Estic molt content. És un home bàsic i l'any se'ns ha ennuegat una mica sense ell. És un golejador nat i si no li hagués passat res segur que portaria una quinzena de gols», diu el tècnic, que defineix el retorn del futbolista com «el millor fitxatge» per als figuerencs de cares al tram final del curs. «Estic convençut que estarà al màxim nivell els últims cinc o sis partits i que ens ajudarà moltíssim. Ens hauria agradat tenir-lo abans, però no l'hem volgut forçar», afegeix. A?més, explica que durant totes aquestes setmanes ha vist «molt bé d'ànims» el jugador tot i el calvari que ha hagut de passar. «És molt madur i intel·ligent. M'ha fet la feina més fàcil i fins i tot hi ha hagut cops que ell m'ha animat a mi», confessa.