L'èxit i el creixement del MIC en els darrers quinze anys a la Costa Brava ha servit com a referent per al naixement de molts altres tornejos que, a l'estela del considerat millor torneig de futbol base del món, han anat sorgint per aprofitar la Setmana Santa i reunir a diferents poblacions gironines ?equips de futbol, bàsquet o handbol arribats de dins i fora de Catalunya. Ahir, la Diputació de Girona va ser l'escenari de la presentació de la tercera edició del torneig de bàsquet de Farners que tornarà a reunir alguns dels millors equips sub-15 estatals: Barça, Madrid, Estudiantes en masculins; i Sant Adrià, Tenerife o GEiEG-Uni en femenins.

«Aquest any tenim 10 equips que l'any passat van disputar els campionats d'Espanya infantil, quatre de femenins i 6 de masculins. Això diu molt del nivell que veurem en aquesta edició», explicava ahir Miki Uribe, director d'un torneig que, dia amunt dia avall, coincideix amb el MIC. Però també amb el torneig aleví de futbol-11, nascuts l'any 2005, de Peralada (Barça, Espanyol, Athletic Club, Vila-real...;?amb el Costa Brava Girona Basket que es disputa a set municipis gironins i que porta, en diferents categories, Barça, Madrid i equips alemanys, italians o lituans d'entre d'altres; amb el Torneig internacional sub14 Globasket de Lloret de Mar (Barcelona, Partizan, Alba de Berlín); o el Torneig Internacional Valero Rivera de Lloret, que recaptarà fons per a la lluita contra el càncer infantil.

A diferència del MIC, Peralada, Farners o Costa Brava Girona Bàsquet Cup, el Globasket de Lloret de Mar és una novetat d'aquest any i compta amb la presència de 30 equips de la categoria sub-14. Hi destaquen Barça, Manresa, Alba de Berlín o Partizan de Belgrad, a més de la selecció catalana femenina. Hi haurà equips de Sèrbia, Portugal, Alemanya, Japó, Holanda, França i Espanya. Un dels trets diferencials del Globasket de Lloret de Mar és que, de manera paral·lela al torneig, hi haurà conferències de noms coneguts del món del bàsquet, com Nacho Solozábal, Audie Norris o Helena Boada.

Més enllà de futbol i bàsquet, la Setmana Santa Girona també comptarà amb el seu torneig internacional d'handbol. I, un cop més, la seu serà a Lloret de Mar que, conjuntament amb Blanes, acollirà entre el 20 i el 23 de març el Torneig Internacional Lloret de Mar Valero Rivera. Fins a una cinquantena d'equips de països com Suècia, Noruega, Dinamarca, Anglaterra, País Basc i Catalunya. El torneig Valero Rivera té com a objectiu recaptar fons per al càncer infantil a través de la Fundació Alba Pérez, en record de la figura de l'exjugador d'handbol gironí Albert López, mort ara fa una mica més d'un any.