Torna la Fórmula 1 a escena amb el repte de recuperar l'emoció després de l'aclaparador domini imposat els dos últims anys per Mercedes, com en els quatre anteriors el va exercir Red Bull, i amb el més que raonable dubte sobre la seva capacitat per aconseguir-ho. I és que segons sembla o, millor dit, pel que va poder intuir-se en les vuit sessions d'entrenaments de pretemporada celebrades a Barcelona, el Mundial tornarà a ser un tots contra Mercedes, amb aquest «tots» centrat principalment en Ferrari.

Mercedes va evidenciar a Barcelona una robustesa insultant, completant en vuit jornades 1.290 voltes a Montmeló, l'equivalent a una dotzena de grans premis, i fent la sensació que es guardava un segon per volta al garatge facilitant així el lluïment de Ferrari, que va liderar la taula de temps en cinc jornades.

Després de les fletxes de plata alemanyes i el cavallino vermell italià apareix una classe mitjana que lideren Williams i Red Bull i a la qual aquest any espera sumar-se McLaren-Honda. L'MP4-31 que tindran Fernando Alonso i Jenson Button ha ofert símptomes d'una fiabilitat que no va tenir l'any passat, però li segueix faltant potència i la seva capacitat real per lluitar a la zona alta és, ara per ara, una incògnita absoluta.

En qualsevol cas, el 2016 s'espera una temporada continuista en resultats per a desesperació d'un Bernie Ecclestone que tem pel negoci: «Quin sentit té -diu- gastar-se els diners en veure una cursa si ja se sap que Hamilton tindrà el cotxe a la pole i si no guanya ell ho farà l'altre Mercedes?». Doncs això: tots contra Mercedes.