Vila-real i Barça juguen aquesta tarda al Madrigal, un camp on tots els de dalt han perdut, i on els de la Plana esperen trencar la ratxa rècord de l'equip de Luis Enrique, després de 38 partits sense perdre. Els blaugrana buscaran sentenciar la lliga i deixar a 11 punts de distància l'Atlètic, que ahir va perdre a Gijón, quan només quedaran 8 jornades (24 punts) per al final. Els catalans visiten Vila-real abans de l'aturada de seleccions i quan es reprengui la competició afrontaran un exigent calendari amb el clàssic contra el Madrid i l'eliminatòria europea contra l'Atlètic. El Barça ve d'una ratxa de 38 partits seguits sense conèixer la derrota, xifra que va assolir aquesta setmana en la victòria contra l'Arsenal en la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Andrés Iniesta va haver de ser substituït aquell dia per uns problemes musculars que el deixen ara fora de la convocatòria i també de la selecció.

L'aposta de Luis Enrique Martínez per a aquest partit passa per cobrir el lloc d'Iniesta, que molt probablement l'ocuparà Arda Turan, a l'espera d'altres rotacions que pugui fer el tècnic, si bé l'aturada per seleccions, fa preveure que no fhi haurà gaires canvis. A davant s'espera el trident, malgrat que Luis Suárez està apercebut de sanció si veu targeta groga. Tot i el risc de perdre's el clàssic, Luis Enrique el posarà d'inici, prova de la importància que l'asturià dóna al partit d'aquesta tarda. Qui tornarà a l'eix de la defensa serà Gerard Piqué, que va descansar contra l'Arsenal per sanció. Per a aquest partit, Marcelino té les baixes dels lesionats Samu García, Jonathan Dos Santos, Mateo Musacchio i Jaume Costa, a més de la del porter Arèola.

En les sis últimes visites del Barça a Vila-real, excepte el 0-0 de la 2011-12, i la del curs següent, quan no es va jugar el partit perquè el "submarí groc" va militar a Segona, el conjunt blaugrana s'ha emportat el triomf en cinc partits, amb victòria l'any passat per 0-1, amb un gol de Sandro.